Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA ÇİLEKTE MARKALAŞMA YOLUNDA

        FERHAT KAYA

        ISPARTA (İHA)- Isparta'da çilek dikimi yapılan alanlarda hasat mevsimi başladı.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Yayla Şartlarında Çilek Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında Isparta'da çilek dikim alanları genişlemeye devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, "3 yıl önce ilimizde ekonomik anlamda çilek yetiştiriciliği yapılmaz iken şu an itibarı ile çilek dikim alanımız bin dekarı geçmiş, şuan da yaklaşık 200 ün üzerinde çiftçimiz çilek yetiştiriciliği yapmaktadır. Hedefimiz Isparta üreticisi için alternatif olan çilek üretimini önümüzdeki 5 yıl içinde 5 bin dekar alana ulaştırıp Isparta Yayla çileği olarak markalaştırmak" dedi.

        Üreticilerin morallerini yüksek tutmak ve onları tebrik etmek amacıyla çilek yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Aksu ilçesi Koçular köyünde Ali Aycan ve Gelendost ilçesinde Ünal Öngen, Kenan Us ve Oğuzhan Apaydın ile görüşen, Şölen, "Isparta farklı coğrafi ve iklim yapısı dolayısıyla yetiştirilen çilekler de farklı bir aromaya sahip. Daha önce olduğu gibi bundan böyle de her türlü teknik desteği sağlayarak üreticimizin yanında olacağız" diye konuştu.

        (SÇ-SÇ-Y)

        25.06.2016 12:05:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler