Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇİFTÇİLERE YAPILACAK DESTEKLEME MİKTARI BELLİ OLDU

        SAMSUN (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, 2015 Yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteği için bu yıl içerisinde Samsunlu çiftçilere toplamda yapılacak olan destekleme miktarlarının belli olduğunu söyledi.

        Destekleme miktarları hakkında bilgi veren Nail Kırmacı, "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline göre 2015 Yılı Ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteği çalışmaları, Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğin ilgili maddeleri, değişiklik tebliği, genelge ve bakanlığımız yazıları doğrultusunda yürütülmüştür. Yapılan çalışmalar sonucunda, ilimiz hububat yani arpa, buğday, çeltik ve tritikale üreticilerine 3 ve Yağlı Tohumlu Bitkiler yani yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, aspir ve dane mısır üreticilerine 1 dönem halinde yapılan fark ödemesi desteğinin çalışmaları tamamlanmıştır" dedi.

        Çiftçiye toplamda 27 milyon TL fark ödemesi desteği yapıldığını ifade eden Kırmacı, "İlimiz çiftçilerinin üretim ve ürün satışına istinaden aldıkları müstahsil makbuzu veya fatura ile gerekli diğer belgelerle yaptıkları müracaatlara istinaden yapılan çalışmalar sonuçlandırılmış ve 2015 Yılı Ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Hububat Fark Ödemesi Desteklemesiyle ilgili olarak üreticilerimize yapılan destekleme miktarları belli olmuştur. Konu dahilinde 2015 yılı üretimi, Hububat (arpa, buğday, çeltik ve tritikale) için 3 dönem halinde, Alaçam, Atakum, Bafra, Çarşamba, Havza, İlkadım, Kavak, Ladik, Ondokuzmayıs, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü ve Yakakent ilçelerimizdeki 8 bin 199 adet işletmeye 13 milyon 777 bin 268 lira 76 kuruş, Yağlı Tohumlu Bitkiler (yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, aspir ve dane mısır) için 1 dönem halinde Bafra, Çarşamba, Havza, Ladik, Ondokuzmayıs, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme ve Vezirköprü ilçelerimizdeki 5 bin 933 adet işletmeye yani çiftçi, zirai firma 13 milyon 443 bin 946 lira 75 kuruş olmak üzere toplamda 14 bin 132 adet işletmeye (çiftçi, zirai firma) 27 milyon 221 bin 215 lira 51 kuruş fark ödemesi desteği yapılmıştır" diye konuştu.

        Alınan İl Komisyon Kararının ve İl Ödeme İcmallerinin Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğini ve ödemelerin en kısa zamanda yapılacağını belirten İl Müdürü Vekili Nail Kırmacı, "2016 yılında da fark ödemesi desteğine tabi, ilimiz hububat ürünlerinden arpa, buğday, tritikale, çeltik gibi, yağlı tohumlu bitkilerden yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, aspir ve dane mısır üreten üreticilerimizin desteklenmesi gereği arazide ürün tespit çalışmaları başladı. Konuyla ilgili destekleme ödemeleri bu ve bundan sonraki yıllarda artarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

        (GKH-SLH-Y)

        27.06.2016 16:03:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler