Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DEVRELERİ ŞEHİT YÜZBAŞININ AİLESİ VE MEZARINI ZİYARET ETTİ

        SÜLEYMAN ÖZAYDIN

        BALIKESİR (İHA) - Manyas'ın Hekim Mahallesinden olup, 27 Haziran 1998 yılında piyade yüzbaşı iken Hakkari Yüksekova'da teröristlerin tuzağı sonrası şehadete eren Hasan Ülker'in devre arkadaşları 18 yıl sonra Manyas'a gelerek şehit yüzbaşının ailesini ve kabrini ziyaret ettiler.

        2014 yılında kurulan merkezi Ankara'da olan 1987 Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Kamil Güler ile 15-20 kadar devre arkadaşı önce İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret edip, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmet Kürşat Karademir ile görüştüler. Daha sonra birlikte Hekim Mahallesine geçen şehit Ülker'in devre arkadaşları, şehit yüzbaşının annesi Esmehan Ülker, eşi Gülderen Ülker, çocukları Yeşim Gül, Mustafa Orhun ve kardeşleri tarafından karşılandılar. Bir süre sohbet ettikten sonra evden ayrılan dernek üyeleri, daha sonra hep birlikte mahalle mezarlığına gitti. Anne Esmehan Ülker, şehit oğlunun kabri başına gelince hıçkırıklara boğuldu, devre arkadaşları da şehit Hasan Ülker'in kabrinin üzerine Türk bayrağı örttüler.

        Mezarı başında bir konuşma yapan 1987 Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Kemal Güler, "Nitekim etrafımızda ki tüm ülkelerin tarumar olmasına, halklarının perişan olmasına rağmen, üzerindeki çeşitli oyunlar oynanan ülkemizin tüm kudretiyle ayakta durabilmesi Hasan Ülker kardeşimizle birlikte tüm şehitlerimizin manevi mirasları sayesindedir" dedi.

        Konuşma sonrası Hekim Mahallesi imamı Nebi Cankurt tarafından Yasin-i Şerif ve Fatiha sureleri okundu. Şehit Yüzbaşı Hasan Ülker'in Kara Harp Okulunda çekilmiş iki adet çerçeveli fotoğrafı annesi ve eşine devre arkadaşları tarafından verildi, mezarına karanfiller bırakıldı. Dernek üyesi subaylar bu arada aynı mezarlıkta bir başka şehit mezarı olan Şehit Uzman Çavuş İsmail Yılmaz'ın da kabrini ziyaret edip, dua ettiler. Kabir ziyareti sonrası devre arkadaşları mahallede Şehit Yüzbaşı Hasan Ülker anısına yapılan çeşmeyi de ziyaret ettiler.

        (TY-MA)

        28.06.2016 14:06:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler