Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN HİBE DESTEKLERİ AÇIKLANDI

        CEM KAAN TOKA

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'te Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında hibe desteği sonuçları açıklandı.

        Konuyla alakalı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız tarafından açıklama yapıldı. Yıldız, bakanlık tarafından Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi ile ilgili kentte toplam 134 projenin tahsis edildiğini ve projelere tahsis edilen toplam ödenek miktarının 4 milyon 20 bin lira olduğunu kaydetti. "Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından projeler kendi müracaatlarındaki kriterleri göz önünde bulundurularak belirlenen puan cetvelleri sonucu kesinleşen asil liste 134, yedek liste 155 kişiden oluşmaktadır" diyen Yıldız, şöyle devam etti:

        "Konular bazında hibe desteklerinin 40 adedi bitkisel üretim projelerine, 8 adedi küçükbaş hayvancılık projelerine, 51 adedi besi danası projelerine, 35 adedi de damızlık dişi düve projelerine tahsis edilmiştir. İlçeler bazında ise müracaat durumu, ilçenin tarım ya da hayvancılık potansiyeli, gelişmişlik, nüfus ve istihtam durumları dikkate alınarak; Bozüyük'e 18, Gölpazarı'na 15, İnhisar'a 15, Merkez'e 15, Osmaneli'ne 22, Pazaryeri'ne 15, Söğüt'e 19, Yenipazar'a 15 adet proje tahsis edilmiştir. Askı listeleri 27 Haziran-01 Temmuz 2016 tarihleri arasında proje başvurusu kabul eden İl/İlçe Müdürlüğümüz ilan panolarında askıya çıkartılmıştır. Asıl listeden hibe almaya hak kazanan genç çiftçilerin 11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında başvuru dosyasını teslim ettikleri İl/İlçe Müdürlükleri ile hibe sözleşmesi imzalamaları gerekmektedir. Hibe sözleşmesi imzalanmasından 93 gün içinde de projelerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde hibe desteği alamayacaklardır. Bu tarihler arasında başvuru yapmayanların yerine aynı proje konusunda yedek listede yer alan çiftçiler arasından 1. Yedekten başlayarak  en son 23 Eylül 2016 tarihine kadar Hibe Sözleşmesi imzalanacaktır.  Projelerin girişimci genç çiftçilerimize, ilimiz tarım ve hayvancılığına ilimiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağı ümidiyle projenin hayırlı olmasını dilerim."

        (CKT-KÇ)

        29.06.2016 10:42:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler