Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA'DAN SURİYE'YE BAYRAM ÖNCESİ 25 TIR İLE YARDIM

        BURSA (İHA) - Bursa İHH İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda yardım malzemeleriyle dolu 25 TIR, tekbirler eşliğinde Suriye'deki savaş mağdurlarına gönderilmek üzere yola çıktı.

        Doğanbey Otoparkında düzenlenen törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı. Törende konuşan Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaplan, "TIR'lar öncelikle Kilis'deki merkezde toplanacak. Daha sonra Suriye'deki savaş mağdurlarına dağıtılacak. Yardımda bulunan Bursa İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED), Bursa Kültür AŞ, Asır Eğitim Kültür Gençlik ve Yardımlaşma Derneği (ASIR-DER), Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) ile Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz. 25 TIR'ın 10'u Gürsu, Mudanya, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinden yola çıktı. 15 TIR'ımızı da buradan uğurluyoruz" dedi.

        Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "Yerel yönetim olarak mazlumlara yönelik her türlü kampanyaya destek veriyoruz. Suriye'de herkesin içini acıtan bir savaş yaşanıyor. Bursa İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye'deki savaş mağdurlarına çok önemli desteklerde bulunuyor. Sadece bu ramazan ayında giden yardım TIR'ı sayısı 55'i buldu. Bu yardım TIR'larının Ramazan Bayramı öncesi gidecek olması da ayrıca sevindirici. Oradaki savaş mağdurlarının yarasına bir nebze merhem olabiliyorsak ne mutlu bize" şeklinde konuştu.

        Açıklamaların ardından araçlar tekbirler eşliğinde uğurlandı.

        (MA)

        29.06.2016 15:40:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler