Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Silvan'a 30 kilometre içme suyu şebekesi yapıldı

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, 12 milyon avroluk Silvan İçme Suyu Temin Projesi'nin çalışmalarına devam ediyor. İlçenin içme suyu sistemini tamamen yenileyecek proje kapsamında şimdiye kadar 30 kilometre hat döşenirken, çalışmalar kapsamında 130 kilometre içme suyu şebekesi, 7 bin hanenin de şebeke bağlantısının yapılması hedefleniyor.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün, AB'nin yüzde 85, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yüzde 6 katkısıyla gerçekleştirdiği 12 milyon avroluk Silvan İçme Suyu Temin Projesi'nin inşaat çalışmaları devam ediyor. Silvan'ın içme suyu sorununu çözmek ve modern bir içme suyu altyapısını sağlamak için AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) ile yapılan sözleşme doğrultusunda, geçen yıl nisan ayında başlayan çalışmaların Nisan 2017'de tamamlanması hedefleniyor.

        130 kilometrelik içme suyu şebekesi, 7 bin hanenin ev bağlantıları, iki adet depo ve pompa istasyonu yapılmasını öngören proje kapsamında çalışmalar hızla yürütülürken, şimdiye kadar 30 kilometrelik şebekenin döşendiği belirtiliyor.

        "7 bin evin su şebekeleri yapılacak"

        Çalışmanın seyri hakkında bilgi veren DİSKİ Genel Müdürlüğü Proje Uygulama Müdürü Sami Kahraman, yapılacak çalışmayla Silvan ilçesinin içme suyu şebekesinin tümüyle değişeceğini bildirdi. Proje kapsamında 130 kilometre içme suyu şebekesi, 7 bin hanenin içme suyu bağlantısı da dahil olmak üzere 200 kilometre içme suyu şebekesi inşa edileceğini anlatan Kahraman, "Çalışma tamamlandığında Silvan yeni bir içme suyu şebekesine kavuşacak" dedi.

        "Çalışmalar sürüyor"

        Geçen yıl nisan ayında start alan projenin seneye Nisan 2017'de tamamlanacağını ifade eden Kahraman, çalışmalarda yaşanacak aksilikler göz önünde bulundurulduğunda, projenin bitim tarihinin en fazla dört ay daha uzayabileceğini söyledi. Ay sonuna kadar 30 kilometre şebeke hattı döşemesinin tamamlanacağını aktaran Kahraman, şebeke döşemesine paralel olarak 2 bin metreküplük su deposunun yüzde 80'nin biteceğini, 4 bin metreküplük ikinci deponun ise kazı çalışmalarının devam ettiğinin bilgisini verdi.

        Şebeke ve iki adet su deposu çalışmaları dışında Silvan merkezde ev bağlantılarının yapılmaya başlandığını dile getiren Kahraman, "Yeni hatların döşenmesi sırasında yurttaşların suyu eski şebekelerden karşılanıyor. Şu an çalışmalarımız Silvan dışında yoğunlaşmış. İleriki tarihlerde Silvan'ın neredeyse bütün sokaklarında kazı çalışmaları olacak" diye konuştu.

        "Su kaynakları yer değiştirdi"

        Silvan merkezde su kaynaklarının olduğunu, DSİ'nin yaptığı çalışmalardan kaynaklı su kaynaklarının yer değiştirdiğini kaydeden Kahraman, "Şu an Silvan'ın altında yani güneydoğu tarafında suyu belli bir oranda temin etmeyi düşünüyoruz. Geri kalan içme suyunu da Silvan'daki mevcut kaynaklarımız ve kuyulardan sağlayacağız" ifadelerinde bulundu.

        (İHA-MP-Y)

        01.07.2016 14:03:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler