Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadir Gecesi dolayısıyla Başakşehir'de 20 bin kişilik dev iftar düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kuş - Mehmet Başa

        İSTANBUL (İHA) - Başakşehir Belediyesi tarafından, Kadir Gecesi'ne özel düzenlenen iftarda 20 bin kişi gönül sofralarında buluştu. AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin de katıldığı iftar programında, Başakşehirli vatandaşlar bir arada oruç açmanın mutluluğunu yaşadı.

        Başakşehir Belediyesi tarafından, Kadir Gecesi dolayısıyla 20 bin kişinin katıldığı iftar programı düzenledi. Kayaşehir Meydanı'nda düzenlenen iftara AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Başkanı Selim Temurci ve beraberindeki protokol üyeleri alanı gezerek vatandaşları selamladı. Ezanın okunmasının ardından binlerce Başakşehir vatandaş, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'nun yaptığı dua sonrası oruçlarını açtı.

        "Sokak iftarlarında Başakşehir Belediyesi'nin farklı bir tavrı var"

        Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Öncelikle böyle muhteşem bir görüntüyü hazır hale getiren Belediye Başkanımıza ve ekibine ben çok teşekkür ediyorum. Bugün burada 20 bin kişi mübarek bir gecede, Ramazan ayının en özel günü olan kadir gecesinde birlikteyiz. İstanbul'un her tarafından bu sokak iftarlarını kuruyoruz, ama Başakşehir'in kendine özgü bir tavrı var. Biz genellikle İstanbul'da daha az sayıyla yapıyoruz ama Başakşehir Belediyesi bugün 20 bin kişiyle bu programı yaptı. Kayaşehir'de böyle bir tablo ile karşılaşmak, böyle bir gecede bizim için en iyi ödül olmuştur" dedi.

        "Başakşehir'de iftarlarımız diğer ilçelere göre biraz daha kalabalık oluyor"

        Kayaşehir'de düzenlenen iftar programına katılarak program öncesinde açıklamalarda bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Bütün belediyelerin yaptığı gibi bizlerde her sene sokak iftarları yapıyoruz. Coğrafi yapısından dolayı bizim mahallelerimizde iftarlar biraz daha kalabalık oluyor. Bu akşam Kayaşehir'deyiz, sitelerin ortasında bulunan meydanda iftar yapıyoruz. Biz mahallelerimize Ramazan ayında bir gün böyle programlar yapıyoruz, diğer günlerde sizler bir araya gelin diyoruz. Bugün Ak Parti İstanbul İl Başkanımız ve milletvekilimizi misafir ediyoruz. Ramazan ayı bereket ayı, rahmet ayı inşallah bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

        (EK-YM-ÖZ-Y)

        01.07.2016 22:09:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler