Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Iğdır'da Kadir Gecesi'nde camiler doldu taştı

        (Fotoğraflı)

        IĞDIR (İHA) - Iğdır'da, Kadir Gecesi'nde camiler doldu taştı.

        Iğdır'da vatandaşlar Kadir Gecesi nedeniyle kentin en büyük camisi olan Merkez Camisi'ne akın etti. Gecenin önemine değinen Vaiz Halil Bilici Kur'an-ı Kerim'in Ramazan ayında indirildiğin, Ramazan ayın içerinde bir gece vardır ki, sevap olarak bin aya karşılık olduğunu belirtti. Kadir Gecesi'nin bin aydan da hayırlı olduğunu anımsatan Bilici, "Bin ay 84 yıllık bir ömür demektir. Bir Müslüman bu gece de hayır eder, ibadet ederse 84 yıllık sevap kazanmış olur. İşte tam bu noktada İslam dininin güzelliği ortaya çıkmaktadır. Hz. Peygamberimiz (s.a.s) diyor ki, "Ümmetimin ömrü 60-70 yıldır" Yani en kısa ömrü olan ümmet biziz, fakat ömrümüz çok bereketlidir. Çünkü Ramazan ayında oruç tutuyoruz, Ramazan ayının her gecesi Kadir Gecesi'dir, her gecesi kıymetlidir. Ramazan sevap olarak ümmetin ikram ayıdır" dedi.

        Gecede okunan Kur'an-ı Kerim Mevlid-i Şerif dinleyen vatandaşlar bol bol dua edip af diledi. Ayrıca ibadet etmek için camiye gelenlere lokum ve su ikramı da yapıldı.

        (BM-ÖZ-Y)

        01.07.2016 23:39:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler