Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gönül Sofraları, Sultanbeyli Kent Meydanı'na Kuruldu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Sultanbeyli Belediyesi kent meydanına kurduğu iftar sofrasında 10 bin kişiyi buluşturdu.

        Sultanbeyli'de mahalleler iftar sofralarıyla şenlendi. Sultanbeyli Belediyesi ilçenin tüm mahallelerinde düzenlediği iftar programlarıyla Sultanbeylilileri aynı sofranın etrafında buluşturdu. Kadir Gecesi'nde kent meydanında gönül sofralarını kuran belediye, yaklaşık 10 bin kişiyi iftar sofrasında buluşturdu. Bunun yanı sıra Gölet Sosyal Tesisleri'nde de düzenlenen Ramazan etkinliği çok sayıda isi ilçe sakinleriyle bir araya geldi.

        Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin iftar programında yaptığı konuşmada kardeşlik mesajı verdi. Başkan Keskin, alanda bulunanlara, "Gönül soframıza hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Kardeşlik sofralarımızda bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere şükranlarımı sunuyor, sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum" diyen Başkan Keskin, "Sultanbeyli'de eşsiz bir kardeşlik, komşuluk, birlik ve beraberlik var. Bu meydan Türkiye'mizin özeti. Bu meydan İslam aleminin birliğinin, ümmetin kardeşliğinin meydanı" dedi.

        Bereket ayı ramazanın son günlerinin yaşandığını belirten Başkan Keskin, "Gelişiyle gönlümüzü huzurlandıran, kalplerimizi arındıran rahmet ayında, yine mahallelerimize iftar sofralarımızı kurduk. Hemşehrilerimizle aynı sofranın etrafında, İslam dünyasının birliği, kardeşliği için dua ettik, Rabbimize avuç açtık. Bizlerin bu cennet vatanda huzurla yaşaması için çaba harcayan, canını ortaya koyan, şehadet şerbetini seve seve için askerlerimize, polislerimize dua ettik. Maalesef insanlıktan nasibini almamış, inancı olmayan, kutsalı olmayan hainler ülkemizi ve kardeşliğimizi hedef almaya devam ediyorlar. Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen hain saldırı yüreğimizi yaktı, bizleri derinden üzdü. Türkiye'mizi hedef alan bu saldırılar amacına ulaşmamalı, bizler her zamankinden daha güçlü olmalıyız. Devletimiz bugüne kadar gereken cevabı hainlere en şiddetli şekilde vermiştir ve vermeye de devam edecektir" şeklinde konuştu.

        Mübarek günlerde can alanların, kan dökenlerin ne İslamla ne de milletimizle bir bağının olmadığını vurgulayan Başkan Keskin, "Dünyanın egemen güçleri, taşeron olarak kullandıkları terör örgütleri vasıtasıyla, gelişmemizi, kalkınmamızı engellemek ve bizi adeta yok etmek istiyorlar. Oysa bu necip millet bin yıllık tarihinde her zaman hainlerle mücadele etmiş, dünyanın en büyük ordularına karşı iman dolu göğsüyle zafer kazanmış, Çanakkale'de destan yazmıştır. Bugün hala bu ülkeyi yok etme pahasına hendek kazarak hainlik yapmaya, ülkemizi bölmeye çalışanların gördükleri rüyaları kabusa döndü, hendeklerinde kendileri boğuldu" ifadelerine yer verdi.

        (HB-ÖK-Y)

        02.07.2016 11:00:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler