Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yüzücüler, Foça'da yarıştı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Kabotaj ve Denizcilik Bayramı kapsamında bu yıl 5'incisi düzenlenen İzmir Açık Su Yüzme Yarışması, Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) ve Deniz Ticaret Odası (DTO) ortaklığında, Foça Belediyesi'nin destekleriyle Foça'nın mavi sularında yapıldı.

        Bu yılki yarışların ana temasının 'Otizmde farkındalığı artırmak' olması dolayısıyla; Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu koordinesinde otizmli ve diğer engelli 15 çocuk, uluslararası kriterlere göre kurulan özel yüzme parkurunda yarıştı. Foça Leon Oteli'nin yer aldığı koyda oluşturulan parkurda düzenlenen yarışa, 13 yaşından 70 yaşın üstüne kadar her yaştan ve Türkiye'nin her yerinden gelen 120 yüzme sporcusu katıldı. 13-14 yaş kategorisindeki sporcular 2 bin 500 metre, 15-24 yaş kategorisindeki sporcular 5 bin metre ve Masterler kategorisindeki 25 yaş üstü sporcular da 2 bin 500 metre mesafede yarıştı.

        Dereceye girenlere ödül verildi

        Yarışmalar sonunda her yaş grubunda kadın ve erkeklerde ilk üçe dereceye giren sporculara ödül verildi. Dereceye giren sporculara ödülleri, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İzmir Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Foça Liman Başkanı Talat Yolcu, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri Beyhan Türker ve Zeynep Çemrek, DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, DTO Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Mihri Çelik, DTO İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu, TYF Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevzat Mutlutürk, TYF Açık Su Teknik Kurul Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran ve Dikili Belediyesi Meclis Üyesi Murat Durak tarafından verildi.

        Başkan Demirağ, engellilere yönelik hizmetleri anlattı

        İlçelerinin, denizde yapılan sporların gözdesi olmaya devam ettiğini belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Bu yılki yarışların ana temasının 'otizmde farkındalığı artırmak' olması oldukça önemli. Engelli kardeşlerimizle bir arada olmak, onların sevinçlerine ortak olmak bizleri de çok mutlu etti. Foça Belediyesi olarak, ilçemizde yaşayan engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için bazı çalışmalar yapıyoruz. Belediyemize ait plajlarımızda, onların kolaylıkla ve güvenle denize girebilmeleri için inşa ettiğimiz platformlar da bunlardan bir tanesi. Tüm sporcularımızı ve ailelerini Antik Tarihçi Heredot'un deyişiyle en güzel iklim ve gökyüzü altında kurulan ve günümüzde sekiz mavi bayraklı plaja sahip Foça'da ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduk. Türkiye Yüzme Federasyonumuza, Deniz Ticaret Odamıza ve organizasyonda tüm emeği geçenlere, teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

        (CA)

        03.07.2016 12:43:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler