Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gemerek'ta bayramlaşma programı düzenlendi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Erhan Aksoy

        Kamera : Erhan Aksoy

        SİVAS (İHA) - Gemerek'te bayramlaşma programı düzenlendi.

        Gençlik ve Kültür Merkezinde düzenlenen bayramlaşma programına Kaymakam Cuma Kılınç, Gemerek Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Barış Ulucanlı, Belediye Başkanı Mustafa Demir, Emniyet Müdürü Kamil Yılmaz, Çepni Belediye Başkanı Murat Uçar, İlçe Müftüsü İhsan Öz, daire amirleri, il genel meclisi üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Bayramlaşma programında konuşan Kaymakam Cuma Kılınç, "Herkesin bayramı kutlu olsun, mübarek olsun. İnşallah eşiyle, dostuyla nice bayramlara diyelim. Ülkemizde de dostluk, birlik, beraberlik içerisinde sevinçle, coşkuyla yaşamak nasip olur inşallah. Tekrar herkesin bayramını kutlu olsun" dedi.

        İlçe Müftüsü İhsan Öz ise,"İlçemizde yaygın olan bir iki adeti dile getirmek istiyorum. Bayramla ilgisi olması münasebetiyle cenazesi olan kardeşlerimizin bir ilk bayram olayı var. Bu tamamen örften adetten kaynaklanan bir durum. Aslında dinimiz böyle bir şeyi bize söylemiyor. Dinimizde böyle bir şey yok. Cenazesi olan kardeşimiz bayramda bir daha acıyı yaşamış oluyor. İlk bayram olayı tamamen örften kaynaklanan ve yanlış olan bir davranış. Bunun yanlış olduğunu bilelim ve bunu kaldırmaya çalışalım. Aradan dokuz ay geçse de ilk bayram olarak acı yeniden yaşatılıyor. Halbuki bayramın bayram olarak yaşanılması ve bu acının tekrar yaşatılmaması gerekiyor. Dolayısıyla bunun dinden kaynaklanmadığını bilelim. Birde bununla alakalı cenazelerimizde taziyelerimiz dinimizin belirlediği 3 gündür. 3 gün içerisinde bu acının paylaşılıp kapanması uygundur. Ama mazereti olanlar bunu uygun bir dille dile getirebilirler. Birde cenazelerde Kur'an okuma olayı var. Cenaze sahipleri bazen hoca olmadığı için bize kadar ulaşıyorlar. Oysaki cenazeye gelen kardeşlerimizin okuyacağı Fatiha duası bile yeterlidir. Buda bir duadır illa hocanın gelmesine gerek yoktur" diye konuştu.

        (UY-AÖ-Y)

        07.07.2016 11:42:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler