Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu: "Çifte bayram yaşıyoruz"

        (Fotoğraflı)

        Bekir Terzioğlu

        BALIKESİR (İHA) - Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, hükümetin açıkladığı yeni ekonomi paketi ile halkımızın çifte bayram yaşandığını bildirdi.

        Ak Parti'nin Edremit ilçe Teşkilatında düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Aydınlıoğlu, "Gece gündüz çalışıyoruz. Bir yandan PKK terör örgütü ve paralel devlet yapılanmasıyla mücadele ederken diğer yandan da sanayici, iş adamlarımız ve özellikle esnafımızı ilgilendiren kararlar alınıyor. AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın, açıkladığı ekonomi paketi ile halkımız çifte bayram sevinci yaşıyor. Her kesime müjdeler içeren bu ekonomi paketi yatırıma, istihdama, üretime ve ihracata büyük katkı sağlayacak. Bu bizi şımartmaz. Aşkla halkımız için çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz."dedi.

        Aydınlıoğlu şunları söyledi: "Paket ile iş ve yatırım ortamının vergi ve prim yükünü azaltıyoruz. Ülkemizi yatırımcılar için güçlü bir cazibe merkezi yapacak adımlar atıyoruz. Vatandaşımızı varlığıyla perişan olmaktan kurtarıyoruz. Varlık barışını belli bir süreyle yeniden hayata geçiriyoruz. Bağ-kur sigorta primlerini %5 oranında indirerek, esnafımızın vergi yükünü azaltıyoruz. Şoför esnafımızdan ÖTV almıyoruz.

        Şehitlerimiz bu ülkeyi bize vatan kıldılar. Hatıralarına sahip çıkıyor, şehit yakınlarımıza araç alımında ÖTV muafiyeti getiriyoruz. Şehit yakınlarına devlette branşına uygun iş imkanı sağlanacak. 110 bin esnafımızın 392 milyon liralık temerrüt faizinin tamamını siliyoruz. Esnafımız borcunun anaparasını ödemekle yetinecek. Gümrük ve dış ticaret işlemlerini Tek Pencere ile kolaylaştırıyor, maliyetleri ve zaman kaybını önlüyoruz. Bürokrasiyi azaltıyoruz. Kredi kullanımında teminat olarak gösterebilecekleri taşınır varlıkların kapsamını genişletiyoruz. Çeklerde güveni ve şeffaflığı artırıcı uygulamaları hayata geçiriyoruz. Kare Kodlu Çek uygulaması getiriyoruz. Yatırım teşvik sistemimizi yeniliyor, bazı süreli teşvikleri kalıcı hale getiriyoruz. Yatırımcılar için cazip kolaylıklar getiriyoruz. Bölgesel bazlı teşviğin yanı sıra, stratejik sektör bazlı teşvik mekanizmasını da getiriyoruz. Proje Bazlı Destek Sistemini başlatıyoruz. Turkuaz Kart Sistemi ile tersine beyin göçünü hızlandırarak yüksek nitelikli insan gücünü ülkemize kazandıracağız. Kalkınma Bankası'nı yeniden çalışır hale getireceğiz, finansal yapısını güçlendireceğiz. Eximbank'tan kredi alımında kolaylaştırıcı önlemler getireceğiz. Kamu hizmetlerinin kalitesinden taviz verilmeden kamuda tasarruf önlemlerini hayata geçireceğiz. Yurtdışında yaşayıp Türkiye'ye geçici olarak araç getiren emeklilerin ilk girişlerinde araçlarıyla yurda girişlerine izin verilecektir. 2/B arazisini kullanan ancak süresinde satın alma başvurusunda bulunmayan vatandaşlarımıza, buraları almak için ikinci bir hak vereceğiz. İmalat sanayinde ve organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösterirken terör ve doğal afetlerden etkilenen KOBİ'ler anlaşmalı bankalardan 100 bin TL kredi kullanabilecek. Bu kredinin faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. KOSGEB'E geri ödemeli desteklerin teminat ve kefaletinin masraf ve faizleri %100 karşılanacak. İmalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin yerli makine ve teçhizat alımlarında kullanacakları kredilerin faizini KOSGEB karşılayacak. Bunlar, uyguladığımız mali disiplini bozacak tedbirler değil; aksine bütçe ile ilgili bir olumsuzluğu ortadan kaldıracak tedbirlerdir. Bütçeye yükü bütçeye getirisinin çok çok altında, vatandaşlarımız bundan emin olabilir. Harçlar kalkınca yatırımcı ek külfet ödemekten kurtulacak. Bunun sonucunda 10 yatırım kararı veriliyorsa 100 yatırım kararı verilecek."

        AK Parti'nin Edremit'te düzenlediği bayramlaşma törenine, halkın ilgisi de büyük oldu. Büyük izdiham yaşanan ve halkın bayramlaşmak için uzun kuyruklar oluşturduğu törene, Aydınlıoğlu'nun yanısıra Ak Parti Balıkesir Milletvekili adayı olan Basın Yayın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey'de katıldı. AK Parti Edremit İlçe Başkanı Metin Örkçü, "Halkın yerinin halkla dolup taşması, Edremitlilerin partimize olan özleminin göstergesidir."diye konuştu. Aydınlıoğlu buradan sırasıyla, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık'ta büyük coşku ile karşılanırken partilileri ve halkla bayramlaşarak kucaklaştı. Havran'da Emin Ersoy, Burhaniye'de Belediye Başkanı Necdet Uysal, Gömeç'te Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın da katıldığı bayramlaşma töreni büyük ilgi gördü.

        (BT)

        07.07.2016 15:07:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler