Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sıcaklara Beyköy molası

        (Fotoğraflı)

        Onur Şahan

        İZMİR (İHA) - Beydağ'ın ilk kurulduğu bölge olan Beyköy, kahvehaneleri, asırlık çınarları ve kuşbakışı seyir imkanı ile sıcaktan kaçanların uğrak mekanı oluyor.

        Deniz seviyesinde yaklaşık 550 metre yükseklikte hem Beydağ ilçesi ve Küçük Menderes Ovası'nı hem de Beydağ Baraj gölünü seyir imkanı veren Beyköy, ziyaretçi akınına uğruyor. Beyköy'de yer alan kahvehanelerde vatandaşlar, günlerinin büyük bölümlerini geçirerek yakıcı temmuz sıcağından kurtuluyor. Ulu çınarların gölgesindeki serin molada en çok doğal olarak hazırlanan koruk suyu ilgi görüyor. Beydağ dışından gelen vatandaşlar da hafta sonu kahvehanenin tüm masalarını dolduruyor.

        Emekli olduktan sonra ilçeye bağlı Yağcılar köyünde yaşamaya başladığını, yazları ise Beyköy'de geçirdiğini kaydeden vatandaşlardan İsmet Efe, "Yazları Beyköy çok güzel bir dinlenme alanı. Ağaç gölgesinde klimaya, vantilatöre ihtiyaç duymadan doğal yollardan serinliyoruz. Aileler için de çok güzel bir ortam. Hafta içleri biz, hafta sonları da aileler hep buradayız. Biraz çevre düzenlemesi ile daha da güzel olabilir" dedi. Barajın su tutmasının ardından Beyköy kahvelerinin bir de baraj gölü manzarası kazandığını da anlatan Efe, Beyköy'ün tanıtılması ve gelişmesi halinde yakın çevre için güzel bir mesire alanı olacağını belirtti.

        Beyköy'de kahvehane işletmecisi de ilginin memnuniyet verici olduğunu aktararak, "Sıcakların iyice bastırmasının ardından bizim de işlerimiz açıldı. Halkımız doğal serinlik için buraya geliyor. Biz de hazırladığımız tamamen doğal meyve suları ile serinliğe katkı sunuyoruz. Hazırlanan hiçbir meyve suyunda boya veya başka bir yabancı madde bulunmuyor. Hepsini gerçek meyveden hazırlıyoruz. En çok koruk seviliyor, kar helvası da veriyoruz. Sıcaktan bunalan herkesi Beyköy'e bekliyoruz" diye konuştu.

        11.07.2016 14:48:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler