Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş İl Genel Meclisi toplandı

        (Fotoğraflı)

        Şahin Şahin

        MUŞ (İHA) - Muş İl Genel Meclisi, amatör futbol takımlarının faaliyet gösterdiği sahaların mevcut durumunu gündeme getirdi.

        Muş İl Genel Meclisi, 2016 yılı yatırım programı Temmuz ayı 3'üncü toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda 6 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve önceki toplantı tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile devam eden toplantıda merkez ve ilçelerde amatör futbol takımlarının faaliyet gösterdiği sahaların mevcut durumu gündeme getirildi. Gündem maddesi üzerine söz hakkı alan Meclis Üyesi Ümit Sakık, daha önce görevlendirilen Turizm Gençlik ve Spor İhtisas Komisyon raporunu açıkladı. Komisyonun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinden gerekli bilgileri aldığını belirten Sakık, mevcut şehir stadyumunun eksikliklerinin olduğunu ve Korkut ilçesinde ise herhangi bir sahanın olmadığını ve bunun için gerekli ödeneklerin ayrıldığını söyledi.

        Karasu Nehri mevkiinde yeni bir stadyumun ve spor komplekslerinin inşaat çalışmalarının başladığını ifade eden Sakık, "İlimiz merkez ve ilçeler itibariyle amatör futbol takımlarının sahalarında mevcut durumlarını araştırmak üzere komisyonumuz gerekli incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden amatör kulüplerin antrenman yaptığı sahalarla ilgili bilgi alındı. Merkezde mevcut bir sentetik bir de çim saha mevcut. Sentetik sahanın temel sorunu soyunma odalarının olmaması, tribün eksik olması, Muş Karasu mevkiinde çim saha inşaatı yapılmaktadır. Dört ilçemizde sentetik sahalar mevcut olup yeni bütçe ile Korkut ilçemizde de yeni bir sentetik saha yapılacaktır" dedi.

        Komisyon üyelerinin sahalarda yaptığı incelemelere de değinen Sakık, "Komisyon raporunun yanı sıra yaptığımız incelemelerde tesislerde eksikliklerin olduğunu gördük ve sportif faaliyetlerde bulunan vatandaşlarımız sorun ve sıkıntılarını dile getirdiler. Özellikle stadyumda lavaboların olmadığı, bazen kapıların kapatıldığı, kültür ve fizik hareketlerinin yapıldığı aletlerin kırıldığı ve tahrip edildiğini gördük. Bu tür eksikliklerin giderilmesi için yetkililerin daha duyarlı olmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Açıklanan komisyon raporu AK Parti ve DBP grubu üyeleri tarafından oy birliğiyle onaylandı.

        (ŞŞ-MSA-Y)

        12.07.2016 15:57:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler