Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Emirdağ Belediyesi zabıta ekipleri fırsatçılara göz açtırmıyor

        (Fotoğraflı)

        Gökten Ceylan

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Emirdağ Belediyesi Zabıta ekipleri, halk sağlığının korunması adına kontrollerini aralıksız sürdürürken, gurbetçilerin gelmesiyle fırsatçılık yapan, unlu mamullerde gramaj düşüklüğüne gidip fiyat yükselten esnafa göz açtırmıyor.

        Emirdağ Belediyesi Zabıta Ekipleri, ilçede faaliyet gösteren fırın ve unlu mamul imalatçıları ile kaldırımları işgal eden çarşı esnafını denetledi.

        Vatandaşların daha sağlıklı ürünler alabilmeleri adına yapılan denetimde, kurallara uymayanlar uyarılırken, kurallara uyanlara da teşekkür edildi.

        Özellikle gurbetçilerin ağırlıklı olarak geldiği şu günlerde yapılan denetlemelerde gramajı eksik olan ekmeklere de el konuldu. Temizlik ve diğer konularda da denetimlerini sıklaştıran Zabıta Ekipleri, kaldırımlarda yaya geçişlerini engelleyecek şekilde masa sandalye ve diğer malzemelerin de kaldırttı.

        FIRSATÇILARA GÖZ YUMMAYIZ

        Halk sağlığı adına denetimlerinin devam edeceğini belirten Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, gurbetçilerin gelmesiyle fırsatçılık yapan esnafa da asla müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.

        Başkan Kargın, "Denetimlerdeki amacımız halkın sağlıklı ve en uygun şartlarda ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamaktır. Bu doğrultuda Zabıta ekiplerimiz denetimlerini devam ettirecekler. Gurbetçilerimizin gelmesiyle de bazı esnaflarımız bunu fırsatçılığa çevirmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Ekmek, simit, börek ve bükme gibi ürünlerde gramaj düşüklüğü bunun yanında fiyat artırımına gidenler oluyor. Bunlara gereken uyarı ve gereken cezai işlemler yapılıyor" dedi.

        Emirdağ Belediyesi Zabıta ekiplerinin, denetimlerini aralıksız devam ettireceği bildirdi.

        (GC-

        13.07.2016 13:45:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler