Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Şentürk, Mucur'da tarihi ve kültürel alanlarda yapılacak yatırımları inceledi

        (Fotoğraflı)

        KIRŞEHİR (İHA) - Vali Necati Şentürk, Mucur ilçesindeki kültürel ve tarihi değerler ile eğitim alanında yapılacak yatırım alanlarında incelemelerde bulundu.

        Mucur Kaymakamı Muhammet Önder, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir'in de eşlik ettiği inceleme gezisinde, Kepez Yeraltı Şehrinde incelemelerde bulunan Vali Necati Şentürk, yeraltı şehrinin turizme açılması için yapılacak çalışmalar hakkında İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Yıldız Eraslan'dan bilgiler aldı.

        Mucur merkezinde yapılması planlanan hükümet konağı ve eğitim yatırımları hakkında da ilgililerden bilgiler alan Vali Şentürk, Geyikli Baba ve Şeyh Hamza mezarlarını da ziyaret ederek türbe haline getirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

        Ziyaretinde köylülerle de sohbet ederek muhtarların da sorunlarını dinleyen Vali, Mucur ilçesinde mevcut olan tarihi ve kültürel kaynakların turizme kazandırılacağını söyledi.

        Mucur halkının da hizmetin en iyisine layık olduğunu belirten Vali Necati Şentürk, "Mucur'da yer alan tarihi ve kültürel değerlerimizi turizme kazandıracağız. Mucur ilçemizdeki en önemli tarihi değer olan, onlarca oda ve galeriden oluşan Kepez Yeraltı Şehri, düzgün mimariye ve iki farklı renk toprak yapısına sahip. Gezi açısından da son derece müsait bir yer. Geniş koridor ve odaları ile Kapadokya bölgesindeki en güzel yeraltı şehirlerinden birisi." dedi.

        İlçe merkezinde okul ve hükümet konağı yapılması planlanan alanlarda da incelemelerde bulunan Vali Necati Şentürk, halkın büyük ilgi gösterdiği ululardan Geyikli Baba'nın mezarı ile Şeyh Hamza Türbesini de ziyaret ederek, bu iki mezarın üzerine türbe yapacaklarını ifade etti.

        (Eö-sk)

        14.07.2016 13:58:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler