Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engelli vatandaşlara Hipoterapi hizmeti

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Güngören Belediyesi Engelliler Merkezi, ilçedeki engelli vatandaşları, engelli bireyler için geliştirilmiş rehabilitasyon yöntemlerinden biri olan at ile terapi hizmeti ile buluşturdu.

        Güngören Belediyesi Engelliler Merkezi engelli bireylere her alanda destek olmaya devam ediyor. Engelli bireyler için geliştirilmiş rehabilitasyon yöntemlerinden biri olan, hipoterapi yani at ile terapi hizmetini vatandaşların hizmetine sunuyor.

        Atla tedavi yöntemine, ortopedik hastalıklar, içe kapalılık, beyin yaralanmaları, inme, beyin felci, down sendromu, ruhi bozukluklar, işitme-öğrenme bozuklukları, zihinsel gerilik ve bazı omurilik hastalıkları gibi pek çok rahatsızlığın giderilmesinde başvurulabilmektedir. Hipoterapi, atların terapist olarak kullanıldığı, onların çok boyutlu hareketleri ve davranışlarıyla hastaları özgürleştirmeyi ve normal hayatlarını sürdürmeye dair birkaç şey öğretmeyi amaçlayan bir tedavi yöntemi. Hipoterapinin otizm, MS, down sendromu, inme, öğrenme bozuklukları, işitme ve görme engelliler ile psikolojik bozukluklara sahip hastalarda gözle görülür bir iyileşme sağladığı yapılan araştırmalarca kanıtlanmıştır.

        Bu tedavide temel amaç kas perdesini normalleştirebilmek, denge tepkilerini geliştirmek, vücut kontrolü sağlamak ve koordinasyon duygusunu arttırabilmektir. At ile tüm bunlar kolayca yapılabilir. Öncelikle hasta ani tepkiler vermemesi gerektiğini, kendisine ve ona eşlik eden bu canlıya güvenmeyi ve ata hükmetmenin ona büyük bir sorumluluk verdiğini öğrenir. Bu kazanımların ardından kendine güveni artan hastaların normal hayatlarına devam etmekte eskisine oranla çok daha istekli oldukları gözlemlenmiştir. Başta bedensel ve zihinsel özürlülerin rehabilitasyonu olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde atlardan yararlanılmaktadır.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi'nin (İSEM) hayata geçirdiği proje ile çocukların engellerini doğa ile iç içe ve insanlarla iletişimi iyi olan atların üstünde aşmaları hedefleniyor. Güngören Belediyesi Engelliler Merkezi de ilçede yaşayan terapiye uygun engelli vatandaşı aileleri ile birlikte, hipoterapiye Belediye'nin tahsis ettiği araçlar ile Hadımköy'de bulunan terapi merkezine götürüyor.

        12 Temmuz'da başlayan ve 6 Ağustos'a kadar devam edecek terapide, engelli bireyler seansa hazır olduktan sonra fizyoterapist gözetiminde profesyonel binicilik eğitmenleri tarafından 30'ar dakikalık periyotlarla atla terapi seansları uygulanıyor.

        (HB-ÖK-Y)

        14.07.2016 14:07:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler