Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Girişimciler sertifikalarını Başkan İsmail Erdem'den aldı

        - Eğitimlere katılanlara 100 bin liraya kadar faizsiz kredi alma hakkı

        Murat Akın

        İSTANBUL (İHA) - 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimleri kapsamında sertifikalarını almaya hak kazanan 90 kişi, sertifikalarını Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in elinden aldı.

        Sancaktepe Belediyesi tarafından başlatılan 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimleri kapsamında sertifika almaya hak kazanan 90 kişi, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in katıldığı törenle sertifikalarına kavuştu.

        Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen sertifika törenine Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in yanı sıra ilçe protokolünden çok sayıda isim katıldı. Törende, Sancaktepe Belediyesi ve KOSGEB işbirliği kapsamında ilçe içinde yaşayan girişimciler 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitim programı kapsamında almaya hak kazandıkları sertifikalarını Başkan Erdem'in elinden aldı.

        "100 bin liraya kadar faizsiz kredi alma hakkı"

        Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yaptığı konuşmada, "KOSGEB ile yaptığımız çalışma neticesinde sertifika dağıtım törenindeyiz. 90 vatandaşımıza sertifika veriyoruz. Daha önce 90 vatandaşımıza yine sertifika vermiştik kursta. Şu an 116 sertifikada bakanlıktan onay bekliyor. Onlara mesleki bir eğitim verilmesi noktasında her zaman destekçileri oluyoruz" dedi.

        Kursa katılan vatandaşlara 50 bin lira hibe kredi ve 100 bin lira da 5 yıl geri ödemeli faizsiz kredi alma hakkının verildiğini söyleyen Başkan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümetimize bir noktada yardımcı oluyoruz. Esas olan vatandaşımızın iş imkanını sahip olması. Dükkan, işletme sahibi olabilmesi. Üreten insanların istihdam alanı oluşturması. İnanıyoruz ki bunlar içerisinde büyük işletme sahibi olacak yetenekler de çıkacak."

        Kadın girişimciden "yatak ıslatma tedavisi" projesi

        Başkan Erdem programın devamında 'yatak ıslatma tedavisi' isimli projesiyle dikkat çeken kadın girişimciye sertifikasını takdim etti. Kadın girişimci katılımcılara projesi hakkında bilgi verdi.

        Kurulan bir alarm sistemiyle miniklerin geceleri yatak ıslatma sorununa son vermeyi amaçlayan proje hakkında kadın girişimci şu bilgileri verdi: "Projem yatak ıslatma tedavisinde kullanılmakta olan bir alarm cihazı. Çocuğun cildine değmeyecek şekilde yatağın altına seriliyor. Bir kablosu var. Kablo yatak başındaki bir komodine takılıyor. Gece ıslatma anında alarm çalmaya başlıyor. Bu anda aile çocuğun yanına geliyor. Çocuk uyandırılarak tuvalete götürülüyor."

        Programın sonunda ise Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem tüm katılımcılara sertifikalarını takdim ederek hatıra fotoğraf çektirdi.

        (MA-HB-Y)

        14.07.2016 16:15:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler