Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Iğdır'da sivrisinek ve haşereyle mücadele çalışması

        (Fotoğraflı)

        IĞDIR (İHA) - Iğdır İl Özel İdaresi'nin köylerde sivrisinek ve haşerelere karşı başlattığı ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

        Iğdır İl Özel İdaresi tarafından merkez ve ilçelere bağlı köylerde başlatılan ilaçlama çalışmalarının yaz mevsimi boyunca periyodik olarak devam edeceği belirtildi. İl Özel İdaresi tarafından il merkezi ile Aralık ve Karakoyunlu ilçelerine bağlı tüm köy ve mezralarda kanalizasyon sistemleri, foseptik çukurları, dere yatakları, yeşil alanlar, çöp alanları ve park alanlarında yaz ayları boyunca haşereyle mücadele ve ilaçlama çalışmaları yapıldığı kaydedildi.

        İl Özel idaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, yaz aylarında özellikle köylerde haşereyle mücadeleyi zorunlu hale getirmekte olduklarını söyledi. Akkuş, "Karasinek ve sivrisineklerin verdiği rahatsızlıkları bertaraf etmek amacıyla 2015 yılında olduğu gibi 2016 yaz mevsimi süresince de tüm köy ve mezralarımızda ilaçlama çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanan ve Ultra Low Volume Sistemi (ULV) ile çalışan ilaçlama araçları, son derece ince püskürtme tekniği ile sivrisinek ve haşereleri yok etmede en az etken madde ile en üstün kalıcı ve etkili mücadeleyi sağlamaktadır" dedi.

        (BM-MSA-Y)

        14.07.2016 16:24:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler