Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu darbe girişimini kınadı

        (Fotoğraflı)

        Selma Kara

        KAYSERİ (İHA) - Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, ilçe ziraat odası başkanlarının katıldığı toplantıda darbe girişimini kınadı.

        Kocasinan Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen basın açıklamasını, ilçelerin ziraat odası başkanları adına Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdülkadir Güneş yaptı. Ziraat Odaları olarak her türlü darbenin karşısında olduklarını bildiren Başkan Abdülkadir Güneş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        "Ülkemizde vatan haini şerefsizler tarafından bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Ancak bu şerefsizlere, bu vatan hainlerine Türk Milleti engel olmuştur ve gereken dersi vermişlerdir. FETÖ şerefsizinin itleri bayrağına sahip çıkan, ülkesine sahip çıkan, hükümetine sahip çıkan ve Cumhurbaşkanına sahip çıkan vatandaşlarımızı acımasızca katletmişlerdir. Bu şerefsiz köpekler demek ki Türk Milletini tam olarak tanıyamamışlar. Milletimizden toplanan vergilerle Türk Ordusuna alınan silahları güneydoğuda doğuda terör örgütüne karşı kullanamayan, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmak isteyen yasa dışı terör örgütlerine karşı kullanamayan şerefsiz hainler maalesef ülkesini, bayrağını, vatanını, milletini seven insanlara, millettin meclisine ve kamu kurumlarına karşı kullanmışlardır. Bizde ziraat odaları ve Çiftçiler olarak bu hain şerefsizlere karşı sonuna kadar devletimizin, hükümetimizin ve milletin adamı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız. Bu darbe girişimine karşı bayrağı uğruna, vatanı uğruna, canlarını feda eden şehit olan vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Devletimizin ve milletimizin başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bugün sen ben günü değildir. Bugün birlik ve beraberlik olma günüdür. Çok şükür Allah'ımıza hamdolsun bu birlik ve beraberlik mevcuttur. Mevcut olmaya da devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu iş bitti diyene kadar meydanlara gelmeye devam edeceğiz. Türk çiftçisi olarak devletimizin, milletimizin, hükümetimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olacağımızı, gerekirse ülkesi uğruna, devleti ve milleti uğruna canımızı malımızı feda etmeye hazırız. Cenabı Allah ülkemizin ve milletimizin birliğini beraberliğini bozmasın. Bu hain şerefsizlere karşı en güzel cevabı Türk Milleti vermiştir. Türk Milleti tek yumruk olarak ülkesini ve bayrağını sevdiğini göstermiştir. Bu hainlere karşı idam cezasının getirilmesini istiyoruz. Tüm çiftçilerimizi devletimizin, Hükümetimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer almaya davet ediyoruz. Demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun."

        Basın açıklamasına katılan ilçeler ve başkanları şu şekilde: Develi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Murat, Sarız Ziraat Odası Başkanı Mehmet Erkek, Yahyalı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Genç, Yeşilhisar Ziraat Odası Başkanı Metin Altıparmak, Tomarza Ziraat Odası Başkanı Sami Nalbant, Sarıoğlan Ziraat Odası Başkanı Burhan Akdoğan, Bünyan Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özsolak, Felahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kuzugüden, Akkışla Ziraat Odası Başkanı Sedat Eraslan.

        (SK)

        18.07.2016 12:25:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler