Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi hain darbe girişimini kınadı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi, TSK içindeki FETÖ mensubu bir grup cuntacı tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini yayınladığı bildiriyle kınadı. Bildiride, "Bizler Gaziosmanpaşa Belediyesi Meclisi AK Parti ve CHP grupları olarak aziz milletimize, milli iradeye, devletimize ve Gazi Meclise yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz" denildi.

        Gaziosmanpaşa Belediyesi Meclisi, bugün olağanüstü bir toplantı gerçekleştirerek, TSK içindeki FETÖ mensubu bir grup cuntacı tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini kınadı. Toplantı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı'nın Meclis üyeleri ve izleyicileri şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasına davet etmesiyle başladı.

        Daha sonra kısa bir açılış konuşması yapan Başkan Usta, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin koymuş olduğu iradenin 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin üstesinden gelebilecek bir güçte olduğunu biliyoruz. Ancak haince hazırlanmış, milletimizi, devletimizi, Cumhurbaşkanımızı ve tarihinde ilk kez TBMM'yi hedef alan, hiç acımadan bunları ortadan kaldırmayı amaçlayan bir operasyona şahit olduk. Kendi komutanlarını, kendi mesai arkadaşlarını ve daha acısı kendi Genelkurmay Başkanı'nı bile hiç acımadan öldürebilen ya da rehin alabilen bir anlayışı gördük. Diğer taraftan sadece vatan, millet ve bayrak aşkıyla yola düşen ve direnen mazlum ve günahsız insanların katledilmesi de kabul edilebilir bir durum değildir. Bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak, bu işlere seyirci kalmamız ya da duyarsız olmamız mümkün değildir. Başta kendi ilçemizden ebediyete uğurladığımız şehidimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi burada rahmetle anıyorum. Allah hepsini rahmet etsin ve ailenin acılarını dindirsin. Onların acılarını paylaşıyor ve tüm milletimizin başı sağolsun diyorum. Allah bu tarz olayları millet olarak bize bir daha yaşatmasın" dedi.

        Başkan Usta'nın konuşmasının ardından AK Parti grubu adına Meclis Üyesi Mehmet Selim Bilmen, CHP grubu adına ise Ahmet Gürbüz söz olarak hain darbe girişimi hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Konuşmaların ardından Başkan Usta, Meclis üyeleri adına ortak metni okudu.

        Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi'nce açıklanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

        "Bizler Gaziosmanpaşa Belediyesi Meclisi AK Parti ve CHP grupları olarak aziz milletimize, milli iradeye, devletimize ve Gazi Meclise yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.

        Aziz milletimiz bütün dünyaya örnek olacak şekilde bu güzel vatana ihanet içinde bulunanlarca gerçekleştirilmek istenen darbenin karşısında durmuş ve kanlı darbe girişimi engellenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve kurumlarını canı pahasına koruyan aziz milletimiz, her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız ve o kahramanlarımızı da asla unutmayacağız. "

        (EY-ÖK-Y)

        19.07.2016 14:25:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler