Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Her derde deva Mide Suyu'na büyük ilgi

        (Fotoğraflı)

        Saim Çotuk

        YALOVA (İHA) - Yalova'nın Termal İlçesinde bulunan Kaplıca Tesislerinde yer alan Mide suyu her yıl şifa arayan vatandaşların akınına uğruyor. Mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisine sağladığı katkı tescillenen şifalı sudan faydalanmak için yurt dışından bile bir çok insan Termal'e geliyor.

        Yüzyıllardır Termal'de çıkan sıcak su bazı hastalıkların tedavi süreçlerine katkı sağlaması ile biliniyor. Halk arasında Mide Suyu olarak bilinen su ise içerdiği mineraller ile sağlığa olumlu etki ediyor. Bu sudan şifa bulmak isteyen vatandaşlar ise adeta Termal'e akın ediyor. Her yıl binlerce vatandaşın gelip gittiği kaplıcalardaki suları kür şeklinde kullanan vatandaşlar buradan aldıkları suları evlerine götürmeyi de ihmal etmiyor. Uzmanlar buradan çıkan suyun içerdiği maddeler nedeniyle bir çok hastalığın tedavisinde olumlu katkı sağladığını dile getiriyor. Ancak bu suyun tek başına hastalıkları tedavi gibi bir sonucunun bulunmadığına vurgu yapan uzmanlar suyun mutlaka doktor tavsiyesi ile kullanılması gerektiğini belirtiyorlar.

        Termal su her derde deva

        Hipoasidite ve hiperasiditeye bağlı hazımsızlık şikayeti olanlar Termal kaplıcalarından yararlanabiliyor. Kronik Gastrit, nezlevi bağırsak iltihapları, kronik enterit, spastik kolit, asabi kaynaklı kabızlıklar. Bağırsak parazitleri, bağırsak salgısı ve safra yetersizliği ile sindirim bozukluğuna bağlı ishaller, hemoroidlerde , özel uygulama yöntemleri ve içme kürleri ile birlikte fayda görüyor. Banyo ve içme kürleri ile kan şekeri düşüyor. Kronik nefrit, kronik sistit ve kronik prostatitte ve böbrek taşlarının parçalanmasına fayda ediyor. İçme kürleri , lokal kompreslerle banyolar , özellikle böbrek taşlarında en uygun tedavi yöntemi olarak gösteriliyor.

        (SÇ-UGR

        19.07.2016 14:50:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler