Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çekmeköy, darbe girişimine karşı ayakta

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Çekmeköy halkı 15 Temmuz darbe girişimine karşı ilk günden itibaren demokrasi mücadelesine devam ediyor.

        15 Temmuz günü Türk tarihine kara bir leke olarak geçen darbe girişimi tüm yurtta olduğu gibi Çekmeköy'de de büyük bir direnişle karşılaştı. Darbe haberi alındıktan sonra sokaklara dökülen Çekmeköylüler, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve şubeleri etrafında bir araya gelerek olası bir girişim karşısında emniyet güçleriyle birlikte hareket etmek için hazır bulundu.

        "Dua müminin silahı"

        Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı önderliğinde Mehmet Akif Mahallesi ve Taşdelen Meydanı'nda toplanan Çekmeköy halkı, yatsı namazını beraber kıldı. Halk, namaz öncesi ve sonrası okunan Kur'an ve edilen dualara hep birlikte 'amin' dedi.

        "Meydanlar bizimdir"

        Taşdelen Meydanında binlerce Çekmeköylü'ye seslenen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Millete darbe yapmaya çalışanlar halkın darbesi karşısında şaşkına döndü. Geçmişte yaptıklarını yine yapacaklarını sandılar. Ama karşılarında yılmayan, yıkılmayan bir direniş gördüler. Ben bugün burada ve yurdumuzun her yerinde toplanan vatandaşlarımızdan Allah razı olsun diyorum. Tanklara karşı durup şehadet şerbetini içen kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Reisi Cumhurumuzun önderliğinde gerektiği yerde bizler bu yolda canımızı feda etmekten geri durmayacağız. Aldığımız son nefesi de bugüne kadar olduğu gibi onurumuz ve şerefimizle alacağız. Başkomutanımızdan emir gelene kadar meydanlar bizimdir" dedi.

        Başkan Poyraz ve Belediye Başkan Yardımcıları gece boyunca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde emniyet mensuplarını yalnız bırakmadı.

        (HB-MK-Y)

        19.07.2016 15:02:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler