Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        150 bin Esenlerli 'Demokrasi Nöbeti'nde

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - 150 bini aşkın Esenlerli, ellerinde ay yıldızlı bayraklar ile Esenler Esnaf Odası Mehteran Takımı'nın marşları eşliğinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden Dörtyol Meydanı'na yürüyerek, 'Demokrasi Nöbeti'ne devam etti.

        Darbe girişiminin yaşandığı geceden beri Dörtyol Meydanı ve Esenler Emniyet Müdürlüğü önünde demokrasi nöbeti tutan Esenlerliler, milli iradeye sahip çıkıyor. Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Sokaklara ve meydanlara çıkın" çağrısı üzerine İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepki gösteren Esenlerliler, darbeye karşı tepkilerini göstermeye devam ediyor. 150 bini aşkın Esenlerli vatandaş, ellerinde ay yıldızlı bayraklar ile Esenler Esnaf Odası Mehteran Takımı'nın marşları eşliğinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden Atışalanı Caddesi'ni takip edip Dörtyol Meydanı'na yürüyerek, günlerdir tuttuğu 'Demokrasi Nöbeti'ne devam etti.

        Ay yıldızlı bayraklar dalgalandı

        Mahallenin bakkalı, mahallenin manavı, mahallenin berberi gibi esnaflarından oluşturulan 40 kişilik Mehteran Takımı'nın marşları eşliğindeki yürüyüşe; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Volkan Bozkır, Hüseyin Bürge, Halis Dalkılıç, Fatma Benli, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren ve Esenler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Şahin başta olmak üzere ilçe protokolü de katılarak yürüyüşe ve 'Demokrasi Nöbeti'ne destek verdi. Ellerinde ay yıldızlı bayraklar ve meşalelerle Atışalanı Caddesi'nde yürüyen Esenlerliler, Esenler Dörtyol Meydanı'nda birlik ve beraberlik mesajları vererek sabahın erken saatlerine kadar 'Demokrasi Nöbeti'ne devam etti.

        Esenler'de darbeye geçit yok

        Bu günlerde birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler coşuyor, Esenler darbeye geçit vermiyor. Bir sloganımız var. Darbeye Geçit yok, biz buradayız. Biz bugün 100 bin kişiyle yola çıkacağımızı düşündük. Ama 150 bin, 200 bin insanımız buraya toplandı, elhamdülillah. Bu Esenler halkının duyarlılığı ve Esenler halkının kendi devletine, kendi milletine, kendi ülkesine sahip çıktığını göstermek için şu anda yüz binlerce insan burada nöbet tutuyor. Ve, bizler de onlarla birlikte nöbet tutuyoruz. Aslında Esenler halkı hem ülkesi için hem de vatanı için riskli alanların ne olduğunu çok iyi görüyor. Ve, o riski bertaraf edebilmenin de milletin kendi gücünde olduğunu bildiği için, kendi gücünü ortaya koymak için bugün burada. Heyecanıyla ve gücüyle burada. Bu heyecan ve gücüyle Allah'ın izni ile bu darbe püskürtüldü. Püskürtülmeye devam edecek. Ve, biz tehlike geçinceye kadar, başkomutanımız tamam tehlike geçti deyinceye kadar bu meydanda nöbet tutmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

        Dualar şehitlere

        Dörtyol Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katılan kalabalığa AK Parti İstanbul Milletvekilleri Volkan Bozkır, Hüseyin Bürge, Halis Dalkılıç, Fatma Benli, Haydar Ali Yıldız, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da birer konuşma yaparak vatandaşlara teşekkür ettiler, birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Vatandaşlar da sık sık "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "İdam istiyoruz" şeklinde sloganlar attılar. Gece yarısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki evinin önünden halka hitap ederken Esenler Dörtyol Meydanı'ndan da kendisinin dev ekrandan takip edildiğini öğrenince burada bulunan demokrasi nöbetçilerine de selam gönderdi. Meydanda demokrasi şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu, hep birlikte dua edildi.

        (HB-ÖK-Y)

        19.07.2016 15:58:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler