Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başakşehir'deki siyasi partiler darbeye hayır dedi

        - Ortak bir deklarasyon yayınlayarak, darbe girişimi lanetlendi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Başakşehir'deki siyasi partilerin ilçe başkanları Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın öncülüğünde bir araya gelerek, 15 Temmuz gecesi gerçekleşen ve milli iradeye kastedilen darbe girişimine karşı ortak bir tavır sergiledi.

        Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın ev sahipliğinde, Başakşehir Belediyesi Başkanlık binasında gerçekleştirilen toplantıda, AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, CHP İlçe Başkanı Özgür Karabat, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Halim Çakıroğlu, Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Mesut Yıldız, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Uğur Bay ve Hür Dava Partisi İlçe Başkanı Orhan Kaya'nın katıldığı toplantıda, gerçekleştirilmek istenen darbeyi lanetleyen ortak bir deklarasyon imzalandı.

        "Türk demokrasi tarihinde kara bir lekedir"

        İmzalanan deklarasyonda, tüm ilçe başkanlarının deklarasyonunda şu ifadelere yer verildi: "Bizler, aşağıda imzası bulunan, Başakşehir ilçesinde faaliyet gösteren AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Hür Dava partilerinin temsilcileri olarak, aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, parlamenter demokrasiye ve bizzat siyaset kurumuna; 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir. Aziz milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı girişimi engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. O gece Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır."

        "Hepimiz darbe girişimine karşı duruyoruz"

        Deklarasyonun son bölümünde ise "Başakşehir halkının farklı siyasi görüşlerinin temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla sivil siyasetin yanındayız; milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir. Milletimiz müsterih olsun. Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur. Darbeye direnirken şehit olan tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun" ifadeleri yer aldı.

        Böylece toplantıya katılan siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri tarafından 15 Temmuz darbe girişimi bir kez daha lanetlendi.

        (HK-CO-Y)

        20.07.2016 11:39:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler