Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mısır silajı ovaları hareketlendirdi

        - Hayvan yemi olarak kullanılan mısır silajı ovalarda hareketliliği artırdı

        (Fotoğraflı)

        Kerem Karamanlıoğlu

        İZMİR (İHA) - Ödemiş'ten birçok çevre ile gönderilen mısır silajı, sezonun açılmasıyla birlikte ovalarda hareketliliği artırdı.

        Hayvancılığın olmazsa olması yem bitkilerinden biri olan silajlık mısır, son yıllarda Küçük Menderes ovasının en önemli ürünleri arasında yer alırken, fiyatların da geçen yıllardaki gibi olduğu öğrenildi.

        Ovada mısır ekiminin artmasıyla birlikte Ödemiş'ten, Denizli, Uşak, Manisa, Bayındır, Tire gibi çevre il ve ilçelere de ihraç olan silajlık mısırın, teslim kilo fiyatı 15-16 kuruşken, tarlada ise 12-12,5 kuruş olarak belirlendi.

        "Hayvancılığın artmasıyla üretim arttı"

        Fiyatların sezon boyu aynı seviyelerde gideceğini söyleyen Balcı Silajcılık İşletme Sahibi Mehmet Balcı, talebin yoğun olduğunu vurgulayarak, "Çiftçilerimiz yıllar içerisinde ürettiği ürünün para etmemesinden dolayı hayvancılığa yöneldi. Ödemiş bölgedeki en fazla büyük baş havyan potansiyeline sahip bir üretim merkezi haline geldi. Bazı kesimler ise Ödemiş'i küçük Hollanda olarak değerlendiriyor. Hayvancılığın artmasıyla birlikte üretimde silajlık mısır sahası oldukça arttı. Ayrıca ovanın yılda iki kez ürün vermesi de bu durumu tetikleyen unsurlardan biri oldu. Bölgemizde silajlık mısırın potansiyeli, patates üretimi noktasına ulaşmış durumdadır" dedi.

        Fiyat 15-16 kuruş

        Ödemiş'ten, Manisa, Uşak, Denizli, Bayındır, Tire gibi çevre il ve ilçelere kamyonlarla silajlık mısır gönderdiklerini belirten Balcı, şunları söyledi: "Silajını gerçekleştirdiğimiz mısırlar nisan ayı ortalarında ekilen ilk erkenci mısırlardır. Önümüzdeki günlerde patates hasadının ardından ekimi yapılan mısırlar silaj yapılacak. Geçen yıla göre fiyat biraz düşük olsa da silajlık mısırın fiyatları da belli oldu. Bugün yerine teslim fiyat 15-16 kuruş arasındayken, tarlada ayaktaki silajlık mısırın kilo fiyatı 12-12,5 kuruştur. Genel olarak dönümde 8 ton verim alıyoruz. Bugün yılın ilk mısırları silaj oluyor, önümüzdeki günlerde patates hasadı sonrası ekimi yapılan mısırlar başlar daha sonra da güz dönemi ürünü devreye girer. Sezonumuzun Aralık ayı ortalarına kadar süreceğini söyleyebiliriz."

        (KK-MD-Y)

        20.07.2016 14:27:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler