Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Albayrak TESKİ'nin yatırımlarını inceledi

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ) il genelinde sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceledi.

        Kalabalık bir heyetle incelemelerini gerçekleştiren Başkan Albayrak'a TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Müdür Yardımcıları Dr. İbrahim İçöz, A. Soner Ergin ve İ. Feyzi Ünal, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Nilgün Marmara ve Rıza Tekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin ile TESKİ personelinden oluşan teknik bir heyet eşlik etti.

        Sabahın erken saatlerinde TESKİ'nin Marmaraereğlisi ilçesinde sürdürülen yatırımlarının incelenmesiyle teknik gezi başladı. Marmaraereğlisi ilçesinde Başkan Albayrak'a Belediye Başkanı Sayın İbrahim Uyan eşlik etti. İlçede sürdürülen çalışmalar hakkında teknik ekiplerden bilgi alındı. Başkan Albayrak, "Özellikle yaz aylarında artan nüfusla birlikte ihtiyaç duyulan altyapı hizmetinin göründüğü üzere Marmaraereğlisi'ne bu denli çalışmalarla verilmesinden son derece memnunum" dedi.

        İncelemelere TESKİ'nin Çorlu İlçesinde sürdürdüğü çalışmalar ile devam edildi. Çorlu ilçesi içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı, Nusratiye mahallesi kanalizasyon kolektör hattı inşaatı ve Süleymanpaşa ilçesine su ileten Sarılar isale hattı ve içme suyu deposu çalışmaları incelendi.

        Çorlu ilçesindeki incelemelerin akabinde TESKİ'nin Ergene İlçesindeki yatırımlarını incelemek üzere Sağlık, Yeşiltepe ve Vakıflar mahalleleri ziyaret edildi. TESKİ'nin Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerinde sürdürdüğü içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmaları incelendi. Yatırımlar hakkında teknik ekiplerden bilgiler alındı. Günümüzde TESKİ tarafından yapılan hizmetlere yıllardır ihtiyacı olan Ergene halkı, yapılan çalışmalardan son derece memnun. Hatta mahalle sakinleri tarafından bunu dile getiren bir afiş yaptırıldığı görüldü.

        Kapaklı ilçesinin büyük bir sorunu olan kötü kokuları engelleyecek olan ve Kapaklı ilçesinin atık suyunu şu anda yapımı devam eden atıksu arıtma tesisine iletecek olan, TESKİ'nin bir başka yatırımının incelenmesi için Ergene'den Kapaklı'ya hareket edildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Başkan Albayrak ve beraberindeki heyetin incelemelerine katıldı. Derin ve zor kazılarla ilerleyen Kapaklı-Karaağaç Kanalizasyon Kolektör Hattı İnşaatını inceleyen Başkan Albayrak, "TESKİ olarak yapmış olduğumuz bu çalışmaları herkes görmeli. Yerin altını inşa ettiğimiz bu devasa çalışmalarla halkımız daha güzel bir Kapaklı'da yaşayacak" diye konuştu.

        İncelemelere vakit kaybetmeden devam eden Başkan Albayrak ve ekibi, TESKİ'nin Saray ilçesindeki çalışmalarını incelemek üzere Saray'a hareket etti. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban'ın da katılımı ile devreye alınan Saray Atıksu Arıtma Tesisi'nde ve Saray ilçesine su verecek içme suyu deposunda incelemelerde bulunuldu. İçme suyu deposunun da yapımında sona gelindiğinin ve yakın bir süre sonra devreye alınacağının bilgisi alındı.

        Muratlı Kanalizasyon, Kolektör Hattı inşaatı ve Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Albayrak ve beraberindeki heyet, daha sonra TESKİ'nin Süleymanpaşa Karacakılavuz mahallesinde yapımında sona gelinen içme suyu deposu inşaatında incelemelerde bulundu.

        Hayrabolu'da tamamlanan içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarına ek olarak, kısmi yağmur suyu hatlarının da devreye alınması için Hayrabolu'ya geçildi. Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu'nun makamında buluşulduktan sonra TESKİ'nin çalışmalarını incelemek üzere araziye çıkıldı. Son olarak Hayrabolu Belediyesi tarafından araç ve malzeme deposu olarak kullanılmak üzere TESKİ'ye tahsis edilen depoda gezildi.

        Ardından yakın bir süre önce temelinin atılmasıyla çalışmalarına başlanılan ve neredeyse sona gelinen Malkara ilçesi Kozyörük Mahallesi kanalizasyon şebeke inşaatı ve doğal atıksu arıtma tesisi alanında incelemelerde bulunan Başkan Albayrak ve beraberindeki heyet, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un da katılımı ile içme suyu deposunda incelemelerde bulundu.

        Son olarak TESKİ'nin Şarköy ilçesindeki yatırımlarının incelenmesi için Şarköy Kızılcaterzi Mahallesine hareket edildi. TESKİ yıllardır kullanım ömrünü doldurmuş ve sık sık su problemlerinin yaşandığı Kızılcaterzi mahallesinin içme suyu problemini çözmek amacıyla, Kızılcaterzi mahallesinde içme suyu inşaatının ilk kazmasını vurdu. Çalışmaların hızla tamamlanacağı ve bölgenin su sorunun tamamen ortadan kalkacağının müjdesi alındı. Kızılcaterzi mahallesinin ardından Hoşköy mahallesine hareket edildi. Hoşköy mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Albayrak ve ekibi TESKİ'nin çalışmalarını anlattı ve vatandaşların taleplerini dinlediler. Vatandaşların taleplerinin dinlenmesi ve yapılan çalışmalar hakkında olumlu geri dönüşler alınmasının ardından, Uçmakdere'de bulunan ve TESKİ'ye ait olan alanda yapılacak peyzaj düzenleme projesini yerinde incelemek üzere Uçmakdere Mahallesine hareket edildi. Başkan Albayrak Mimar Öznur Aras'tan proje hakkında detaylı bilgi aldı ve yapılacak çalışmaların hem mahalle sakinlerine hem de turistik amaçlı olarak Uçmakdere'yi ziyaret edenlere hayırlı olmasını diledi.

        Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Albayrak, gün boyunca incelediği TESKİ'nin tüm çalışmalarını gayet başarılı bulduğunu, yapılan tüm çalışmaların saygıdeğer Tekirdağ halkının menfaatine olduğunu, Tekirdağ'ın neredeyse tüm ilçelerinde gece gündüz demeden yapılan çalışmalarla Tekirdağlıların daha kaliteli ve refah düzeyi yüksek bir şekilde yaşayacağını dile getirdi. Başkan Albayrak, yapılan tüm bu çalışmalarda emeği geçen, başta TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa'ya, Genel Müdür Yardımcılarına, Yönetim Kurulu Üyelerine, başkanlarına, birim müdürlerine ve canla başla çalışan tüm TESKİ emekçilerine teşekkür etti, çalışmalarında başarılar diledi.

        (HLD-MEF-Y)

        20.07.2016 14:33:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler