Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bakliyat Üreticilerine Manyas'ta Panel Yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Türker Yeşil

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Manyas İlçesinde bakliyat üreticilerine Halk Eğitim konferans salonunda panel düzenlendi.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünce yemeklik tane baklagil gezici gurup çalışmaları kapsamında ülke genelindeki çeşitli tarımsal araştırma enstitüleri ve akademisyenlerin katılımları ile bir panel düzenlendi. Panel de Dünyada ve ülkemizde bakliyat üretimi, tohum çeşitleri, ekim ve yetiştirme çalışmaları ile bakliyat üretiminin ekonomimizde ki yeri, önemi ile tüketimi konularında panelistler tarafından kapsamlı bilgiler verildi. Ülkemiz de bakliyat alanında en çok nohut üretimi yapıldığı,mercimek ekim alanlarının daraldığı bilgisi verilirken, bakliyat tüketiminde Dünya ortalaması kişi başı 6 kg. civarında iken ülkemiz de bu rakamın kişi başı yıllık 13. kg. civarında olduğu açıklandı.

        Bakliyat paneline Manyas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Alan, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ile üreticiler katıldılar.

        (TY)

        22.07.2016 11:39:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler