Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOSGEB'in girişimcileri sertifika aldı

        (Fotoğraflı)

        Sertan Ergit

        İZMİR (İHA) - KOSGEB İzmir Kuzey Müdürlüğü, Kınık Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin sertifika töreninde, yeni girişimciler sertifikalarını aldı.

        Yeni girişimciler, KOSGEB İzmir Kuzey Müdürlüğü, Kınık Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin sertifika töreninde sertifikalarını aldı. Kınık Belediyesi'nin toplantı salonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşma yapan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, "KOSGEB ile almış olduğunuz eğitimin sizlere girişimcilik ile ilgili birçok değer kattığını düşünüyorum. Umarım bu değerler ile açacak olduğunuz işletmelerinizde çok iyi yerlere gelirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

        "Yüzde 20'si işletmelerini açtı"

        Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper de, "KOSGEB İzmir Kuzey Müdürlüğü, Kınık Belediyesi ve odamız işbirliği ile KOSGEB eğitimini tamamladınız ve sertifika almaya hak kazandınız. Kendinize kattığınız bu faydalı bilgilerle sınırlı kalmayarak sürekli kendinizi geliştirmek adına çalışmalarınıza devam etmenizi diliyorum. Burada şunu da açıklamak istiyorum; KOSGEB eğitimini tamamlaya girişimci adaylarının yüzde 20'si işletmelerini açarak iş sahibi olmuş durumda ve bu rakam gerçekten çok iyi. Bu nedenle kurumlar olarak eğitimlere önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Sizlerin de bu eğitime vermiş olduğunuz önemden dolayı teşekkür ediyorum. Odamız bundan sonraki süreçte sizlerin gerek duyduğu bölümlerde KOSGEB temsilciliğimize başvurmanız durumunda yardımcı olacaktır. Umarım her biriniz işletmelerinizi açarak ekonomideki yerinizi alırsınız. Şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

        Hediye takdim edildi

        Ürper'in konuşmasının ardından söz alan İzmir KOSGEB Kuzey Müdürü Dr. Özgür Armaneri ise, KOSGEB'de gelişen son haberleri girişimcilere ileterek şunları söyledi: "KOSGEB'in süreçleri sizlerin yararına değişiklik göstermeye devam ediyor. Sizlere bir de iyi haberim var şuanda uygulamaya konmak istenen sistemde işletmelerinizi açmadan KOSGEB'e proje yazarak destek alabileceksiniz. Önümdeki dönemde bu uygulamanın yürürlüğe geçmesini bekliyoruz. Bir diğeri ise yeni girişimci adaylarımızın eğitimlerini dört iş gününe düşürülmesi planlanıyor. Süreçler sırasında herhangi bir yardıma ihtiyaç duyarsanız biz sizlerin her zaman yanınızdayız. Buradan almış olduğunuz bilgiler ile umarım en kısa sürede işletmelerinizi kurarsınız ve ekonomideki yerinizi alırsınız. Herkese hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum." Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer günün anısına Bergama Ticaret Odası Fikret Ürper ve KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü Dr. Özgür Armaneri'ne hediye takdim etti.

        Sertifikalar verildi

        Dikili'de gerçekleşen törende söz alan Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, "Burada aldığım rakamsal bilgiler beni gerçekten çok mutlu etti. Dikili'de de bu eğitime karsı böyle büyük bir ilgi olmasından dolayı da ayrıca bir mutluluk duydum. KOSGEB yeni girişimciler için önemli bir fırsat; bu fırsatı değerlendirerek işinizi elinize almanızı ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından girişimciler sertifikalarını Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, yönetim kurulu üyeleri Tahir Erdoğan, Azam Ziya Güç, meclis üyesi Ahmet Avcı, genel sekreter Gülay Koç, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol ve KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü Dr. Özgür Armaneri'nin elinden aldı.

        22.07.2016 16:49:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler