Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ümraniye'de demokrasi nöbeti devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Darbe girişiminin püskürtülmesinden sonra tüm ulusta olduğu gibi Ümraniye'de de demokrasi nöbeti devam ediyor.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişiminden sonra tüm vatandaşları meydanlara çıkmaya çağırmasıyla Ümraniye meydanında da binlerce vatandaş demokrasi nöbeti için bir araya geldi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ilçe protokolünden bir çok isim vatandaşları demokrasi nöbetinde yalnız bırakmadı.

        Başkan Can'dan dış güçler vurgusu

        Başkan Can, ilçe meydanında toplanan binlerce vatandaşa seslendi. Başkan Can yaptığı konuşmada Cumhuriyet tarihinde yaşanan darbe teşebbüslerine değinerek, "15 Temmuz milletimizin tarihine altın sayfalarla işlenecek. Çünkü bu millet maalesef geçmişte ciddi darbelerle karşılaştı. Ancak devleti her şeyden önceleyen milletimiz o günler darbecilere karşı durma gibi bir girişimde bulunmadı. Bu memleket yıllarca geriye gitti. Ama o geçmişteki tecrübeden hareketle bir daha bağırana hançer saklamak isteyen ihtilal yapmak isteyen çıkarsa onlara karşı durma konusunda mutlak manada bir kararlılık içindeydi. Darbeciler bunu bilmiyorlardı. Milleti tanımayan , milletin değerleriyle örtüşmeyen dış güçlerin güdümüne takılmış şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinde onların kıyafetini ve rütbelerini giymiş ama Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri olmak bir yana bu milletin bir ferdi olmak bile onlara yakışmıyordu" şeklinde konuştu.

        Konuşmasının devamında halkın darbe girişimine karşı direnişine dikkat çeken Başkan Can, "Milleti kutlamak lazım. Milletimi bağrımıza basmamız lazım. Millete şükran duygularımızı gerçekten ifade etmemiz lazım. Milleti harekete geçiren Cumhurbaşkanımıza şükran duygularımızı ifade etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

        Başkan Can'ın konuşmasının devamında 15 Temmuz gecesinde şehit olan vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu. Öte yandan demokrasi nöbeti sabahın ilk dakikalarına kadar devam etti.

        (MA-HB-Y)

        23.07.2016 09:05:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler