Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sela tartışmasının ardından Kocaoğlu ve Yüksel Beydağ'da

        (Fotoğraflı)

        Onur Şahan

        İZMİR (İHA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İl Başkanı Alaaddin Yüksel, CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar ile birlikte 6 kişinin darbe girişimi gecesi yaşanan sela krizi nedeniyle bir süre gözaltında tutulması nedeniyle Beydağ'a gitti.

        CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar ve 5 kişi, 15 Temmuz darbe girişimi akşamı sela okunmasını engellediği iddialarıyla gözaltına alındı. Bir süre ifade veren 6 kişi daha sonra ise serbest kaldı. Yılmazlar ve 5 kişinin gözaltına alınması ve savcılık önüne çıkarılması haberini alan CHP İzmir il başkanı Alaaddin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, destek için Beydağ'a gitti. CHP İlçe Örgütü önündeki kahvehanede bir araya gelen CHP'liler, şikayeti kınadı. Feridun Yılmazlar, 3-5 kişinin çıkardığı bu tartışmanın ilçedeki huzuru bozduğunu belirterek, "Sadece kınıyorum" dedi. Yılmazlar'dan sonra konuşan CHP İzmir İl Başkanı Alaaddin Yüksel de, soruşturmayı yakından takip edeceklerini ifade ederek, "Şikayet ve tartışmalar olabilir. İfadeler de alınabilir. Fakat karakola çekilip bu tarz sindirme hareketleri yanlıştır. Darbelere hepimiz karşıyız. Demokrasiye inanıyoruz. Ama böyle darbeyi bahane edip muhalif çevrelere baskı uygulamak çok yanlıştır. Bu yüzden mecliste de OHAL'e destek vermedik. Huzur istiyoruz" şeklinde konuştu.

        Kocaoğlu: "Darbeleri ve darbecileri biliyoruz"

        Aziz Kocaoğlu ise ziyaretteki konuşmasında şunları söyledi:

        "Darbeleri ve darbecileri biliyoruz. Bu yüzden burada bu konuya girmeyeceğim. Herkesi özellikle sosyal medya konusunda uyarıyorum. Siz iyi niyetle bir şeyler yazabilirsiniz; ama okuyanların anlama kapasitesi farklı olabilir. Bizim topumuz tüfeğimiz yok, fikirlerimiz var. Meydanlara çıkmayı da doğru bulmuyoruz. Ülkemiz zaten terör tehlikesi altında. Ülkemizin emniyet güçleri var. Kimsenin hayatını tehlikeye atamayız."

        (OŞ-HG-Y)

        23.07.2016 12:35:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler