Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SDÜ'deki yabancı öğrencilere darbe girişimini anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        Ferhat Kaya

        ISPARTA (İHA)- Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bünyesinde eğitim alan uluslararası öğrencilerine yönelik "15 Temmuz'da Türkiye'de Yaşanan Darbe Girişimi"ni konu alan bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

        SDÜ'de yabancı uyruklu öğrencilere yönelik "15 Temmuz'da Türkiye'de Yaşanan Darbe Girişimi"ni konu alan bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. SDÜ Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, 15 Temmuz gecesi yaşanan, ülkenin demokratik yapısı, anayasal düzeni, milli bütünlüğü, iç barışı ve millet iradesini hedef alan darbe girişimi anlatıldı.

        Darbe girişimi ve sonrasında yaşanan sürecin değerlendirildiği toplantıda, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Songur, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkmak için milletimizin gösterdiği şanlı direnişin unutulmayacağını ifade ederek ülkemizde yaşanan zor günlere tanıklık eden öğrencilerin kendi ülkelerinde de temsilcilerimiz olduğunu vurguladı. Her öğrencinin duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Songur, Ülkenin selametini tehlikeye düşürebileceğine inandıkları durumları gerekli mercilere ihbar etmeleri hususunda öğrencilere çağrıda bulundu. Fethullah Gülen ve bu terör örgütüne bağlı bir grup askerin başlattığı başarısız darbe girişiminden bahseden Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Cengiz Kayacan da durumun vahametine dikkat çekti.

        (FK-SÇ-Y)

        29.07.2016 12:16:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler