Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Aktaş, Derinkuyu'da halka hitap etti

        (Fotoğraflı)

        Coşkun Sağlamdin

        NEVŞEHİR (İHA) - Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Derinkuyu ilçesinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar ile buluştu.

        Derinkuyu ilçesinde düzenlenen Demokrasi mitingine, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı J.Kd.Alb.Metin Alkaya, Derinkuyu Kaymakamı Vekili ve Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Demokrasi Şöleni, Kur'an-ı Kerim okumaları ve İlçe Müftüsü Ramazan Gökmen'in yaptığı dua ile başlarken Vali Aktaş burada demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti. Vali Aktaş, "On beşinci gününü tamamladığımız memleketimize sahip çıkma, milli irademize sahip çıkma ve meydanlara sahip çıkma mücadelemiz demokrasi nöbetimize devlet ve millet olarak devam ediyor.

        Türk milleti olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımızın da çağrısına uyarak hiçbir siyasi ayrım yapmadan 15 günde gösterdiğimiz bu ulvi davranışı bir süre daha devam ettireceğiz.Bu alçak saldırı daha önce dijital ortamlarda yaptıkları darbe planlarını yaptıkları dijital saldırıları gerçeğe dönüştürerek insanların üzerine mermi yağdırdıkları bu saldırılara millet olarak o kadar güzel cevaplar verdik ki tüm dünya bundan dehşet içerisinde dersini aldı.Bir metrekare toprağı tapusu olmayan binlerce yurttaşımız mevzu vatan olduğu zaman sanki kendi evine saldırı olmuş gibi dimdik ayakta durdu.Topun, merminin, tankların üzerine yürüdü bunun dünyada hiçbir örneği yoktur olmamıştır olmayacaktır da ve bu vatan sevgisi iman gücü bizde olduğu müddetçe bunlar hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır. Bundan bizlere de dersler düşüyor hiçbir zaman aklımızı kiraya vermeyeceğiz arkadaşlar hiçbir zaman ne olduğunu bilmediğimizin peşine gitmeyeceğiz. Çocuklarımızı vatan ve millet sevgisi ile yetiştirmeliyiz çocuklarımızın bu tür oyunların içerisine düşmesine fırsat vermeyeceğiz. Vatanımızda dimdik ayakta durabilmemiz için çocuklarımızın eğitiminde öğretmenlerimize, imamlarımıza önemli görevler düşmektedir. İstiklal Marşında yazılanları, Necip Fazıl'ların söylediklerini Asım'ın gençliğini bu çocuklarımıza öğreteceğiz. Sizler böyle devletinize vatanınıza sahip çıktığınız müddetçe bizlerde sizlerden aldığımız güçlerle sahtekâr hocaları ortaya çıkaracağız sahtekâr insanları da ortaya çıkaracağız, sizlerin verdiği desteklerle o insanları içimizden temizleyeceğiz inşallah. Yöneticilerimiz başta Sayın Cumhurbaşkanımız, millet olarak Suriyelilerden, Afkanlılardan, Filistinlilerden, Bosna Hersekli soydaşlarımızdan, Kafkaslı soydaşlarımızdan aldığımız dualarla ayakta durduk inşallah. Yine onların ve sizlerin dualarıyla devletimizde milletimizde dimdik ayaktadır çelik gibi olacağız inşallah" dedi.

        Vali Aktaş'ın konuşmasının ardından demokrasi nöbetinde bulunana vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

        (COŞ-SK)

        30.07.2016 14:22:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler