Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kargı'da Demokrasi Nöbeti Sürüyor

        - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu;

        - ''Eskiden Darbeler Selaları Sustururdu, Bugün Sela Darbeyi Durdurdu''

        - AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan;

        - ''İman gücü, tankın gücünü yendi''

        (Fotoğraflı)

        Turan Ozan Acar

        ÇORUM (İHA) - Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ Kargı'yı ziyaret ederek 16 gündür saat kulesi meydanında devam eden demokrasi nöbetine katıldılar.

        Saat Kulesi meydanındaki demokrasi nöbetine, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcısı Orhan Türüdi, AK Parti Kargı İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, İl Genel Meclis Üyeleri, kurum müdürleri, köy muhtarları ve binlerce vatandaş katıldı.

        Meydanda toplanan coşkulu kalabalığa hitap eden AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, Bu kutlu mücadelede yardan geçtiniz, serden geçtiniz ama memleketi asla namerde teslim etmediniz dedi.

        Milletvekili Uslu, ''Program sela ile başladı. Bu çok güzel. Bir şairimiz diyor ki, Selanın ve ezanın gücü darbeyi durdurdu. Oysa eskiden darbeler sela ve ezanı durdururdu. Bu çok önemli. Bazı çok bilmişler diyorlar ya. Türkiye'de bir tiyatro oynandı. Sanki 250 şehidimiz ve 2 binin üzerinde yaralımız, sanki tiyatro olsun diye sokaklara çıkmış, tanların altına yatmışlardı sanki. Bir cumhurbaşkanı altındaki uçakla, ceketini alıp yurtdışına gitmek varken, inadına İstanbul'a geldi ve darbecilere meydan okudu. Şu meydana 15 gündür gelen sizler tiyatro olsun diye gelmiyorsunuz değimli ? Memleketinize, bayrağınıza, geleceğinize, yarınlarınıza sahip çıkmak için buradasınız. Elbette sizin bu asil davranışınızı küçümseyenler geçmişte de vardı. Ama siz inadına demokrasi dediniz, inadına geleceğimiz dediniz ve şimdi omuz omuzayız'' dedi.

        'Tüm partililer birlikte yürüdü'

        Darbeden sonra tüm partilerin kola kola girerek kenetlendiğini belirten Uslu, ''Biz farklı partilerden gelen insanlar olarak meydanları doldurduk, kol kola girdik. Asla ve katta küllüye'ye gitmeyiz diyenler Cumhurbaşkanımızın çağrısına uydular ve gittiler. Bizde Çorum'da CHP milletvekiliyle birlikte tüm vekiller, CHP, MHP ve AK Parti İl Başkanlıklarını ziyaret ettik. Sonrada meydanda bekleyen insanların karşısına çıkıp kürsüden selamladık. Bunu neden yaptık biliyor musunuz ? Çünkü darbeyi beceremeyenler, alevi, sünni, kürt, Türk kavgası çıkartmak ve milleti birbirine düşürmek istiyorlar. Buna fırsat vermemek adına kol kola yürüdük. Çünkü biz biliyoruz ki felaketler geldiği zaman şucu, bucu diye seçmez. Şuandaki darbe partiler üstü bir milli dayanışmayı gerektirir. Bizde bu milli dayanışmayı milli bir şuurla yerine getiriyoruz. O açıdan da 15 Temmuz akşamı kimseye papuç bırakmadık'' diye konuştu.

        AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan'da, 15 Temmuz akşamı Kargı halkının demokrasisine sahip çıktığını belirterek, ''15 Temmuz akşamı öyle bir demokrasi tarihi yazdınız ki, Avrupa'ya ve tüm dünya'ya örnek oldu. 15 Temmuz akşamı üniformaya bürünmüş sözüm ona sözde askerler, hainler şunu bilmiyorlardı. Onlar sizlerin parasıyla alınmış tankla, helikopterle, uçaklarla sizleri kurşunlarken şunları bilmiyorlardı. Onlar tüm Türkiye gibi Kargı'nın da iman dolu göğsü olduğunu bilmiyorlardı. O hainler o gece alçakça darbe kalkışmasına başlarken, gerçek silahlı kuvvetlerin içerisinde vatanını, milletini, bayrağını seven subayları, erleri unuttular. Bakın o gece diğer vekil arkadaşlarımız bombalanan TBMM'deydiler. Bende Çorum'da sizlerle birlikteydim. O gece ilk haberi duyduğumuzda sayın valimizle görüştüm. Devlet adına dimdik ayaktaydı ve valiliğin tüm ışıkları yanıyordu. Sayın valimize millet adına teşekkür ediyorum. Aynı gece emniyet müdürümüz ve jandarma komutanımız'da dimdik yanımızdaydı. Devletin bekasını bozmak isteyen bu hainler bu halkın dimdik ayakta duracağını hesap etmediler. Biz şunu biliyoruz ki, bizde korkmak, üzülmek, tedirgin olmak yok. Çünkü biz biliyoruz ki Allah bu milletledir. Ben o günden bugüne kadar demokrasi nöbetini sürdüren herkese teşekkür ediyorum ama evinde kundakta bebeğini bırakıp, sofrasında aşını yarım bırakıp gelen hanım kardeşlerime daha çok teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

        (TOA-BÖ)

        31.07.2016 17:13:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler