Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Demir'in Cumhuriyet dönemi Siirt adlı kitabı yayımlandı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Niyazi Deniz

        SİİRT (İHA) - Siirt Üniversitesi (SİÜ) öğretim üyesi Dr. Şerif Demir'in 'Cumhuriyet döneminde Siirt' kitabı yayımlandı. Kitapta Cumhuriyet dönemi Siirt tarihinden sosyal yapısına sportif faaliyetlerinden basınına kadar her yönüyle ele alınmış.

        Yaptığı çalışmanın amacının Siirt'in Cumhuriyet tarihi boyunca geçirdiği değişim ve dönüşümü ortaya çıkarmak olduğunu belirten Dr. Demir, "Amacım Siirt'in Cumhuriyet tarihi boyunca çeşitli alanlarda geçirdiği değişim ve dönüşümü ortaya koymak ve bundan sonra bu alanlarda çalışma yapmak isteyeceklere rehberlik yapmaktır. Siirt tarihi gerçekten bakir bir alandır. Bu konuda daha çok çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyorum. O nedenle özellikle bu alanı seçtim. Yıllardan beri binlerce kitap gazete ve derginin taranması sonucu bu eser ortaya çıktı. Kitapta nüfus, idare ve tarih bölümünde Siirt'in Kurtuluş Savaşı'nda oynadığı rol, il oluşu ve nüfus, hareketleri göçler ve yer altı hizmetleri başta olmak üzere belediye çalışmaları gibi konular ele alındı. İktisadi hayat bölümünde ise sosyo-ekonomik yapı, geçirilen doğal afetler tarım ve hayvancılık, sanayi, dokumacılık, madencilik ve ulaşım konuları irdelendi. Kitabın son bölümü olan sosyal ve kültürel hayat bölümünde ise eğitim, basın yayın hayatı, sağlık ve görülen salgın hastalıklar, Siirt mimarisi ile seçimler ve siyasi hayat gibi konulara yer verildi" dedi.

        150 sayfadan oluşan kitabın ön ve arka kapaklarında ise eski Siirt'i yansıtan siyah beyaz fotoğraflar yer alıyor.

        (MND-AKK-Y)

        31.07.2016 17:57:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler