Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SASKİ'den Yakakent'e 23 milyon liralık proje

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Yakakent ilçesinin alt yapı sorununa neşter vurmak için büyük bir projeye başladıklarını söyledi.

        Yakakent -Samsun Atıksu Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı Projesi'nin, alt yapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, "Alt yapı çalışmalarımız özveri ile devam etmektedir. Proje tamamlandığında Yakakent İlçesinin kanalizasyon ve yağmur suyu sorunu tamamen ortadan kalkacaktır" dedi.

        Projenin 23 milyon 317 bin TL'ye mal olacağını kaydeden Kamil Demircioğlu, "Bu projeye 7 ay önce start verdik. Şimdiye kadar, Yakakent ilçesinde yüzde 10'luk alt yapı çalışması yapıldı. İlçelerdeki alt yapı sorununu çözüme kavuşturmak için, geceli gündüzlü çalışmalarımızı sürmektedir. SASKİ olarak tek hedefimiz, kanalizasyonu, yağmur suyu ve içme suyu, sorunu tamamlanmış, yerleşim yerleri yaratmaktır. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız" diye konuştu.

        Demircioğlu, projenin 2018 yılı sonun da tamamlanacağını ve projeyi SASKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası ile birlikte yürüttüklerini sözlerine ekledi.

        SASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanı Muhlis Yeşilyurt ise bu projede 3 adet terfi merkezi yapılacağını, şebekede toplanan atıksunun, arıtma sahasına yapılacak terfi merkezi ile Fadime Deresi'ne deşarj edileceğini belirtti.

        (SAM-SLH-Y)

        01.08.2016 10:07:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler