Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırım Tatar Kongresi 5'ici Toplantısı Odunpazarı Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti

        - Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu:

        - "Eskişehir bize sahip çıktı"

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) 5'ici Toplantısı, 29-31 Temmuz 2016 tarihlerinde Odunpazarı Belediyesi'nin desteği ve ev sahipliğinde gerçekleşti.

        Etkinlikler kapsamında Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Konferansı yapıldı. Konferansa; Kırım Tatar Halkı'nın Millî Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Çifteler Belediye Başkanı Metin Sözen, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Evren Olcay, Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal ve davetliler katıldı.

        Törende konuşma yapan Başkan Kurt, "Konferansta sanıyorum daha somut gelişmelerle ilgili Mustafa Ağa'mız bilgi verecek, biz de bundan sonraki yolumuzu ona göre değerlendireceğiz" dedi.

        Ortak nokta kırım davası

        "Odunpazarı Belediyesi olarak, Hasan Polatkan Kültür Merkezi'in de sizlere ev sahipliği yapmaktan şeref duyuyorum" diyen Başkan Kurt sözlerine şu şekilde devam etti; "Kırım Derneği'nin, Kırım Gelişim Vakfı'nın ve Eskişehir'deki diğer oluşumumuzun tüm faaliyetlerinde ortak nokta Kırım davasıdır. Kırımla ilgili değerlendirmelerde benlik, kişisellik asla olmaz. Zaten bu birliktelik Türkiye ve Dünya'da belli bir noktaya getirdi davayı, bu davanın da tartışılmaz lideri Sayın Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'dur. Bütün dünya bunu böyle biliyor. Biz de onu öyle kabul ediyoruz ve kendisine tekrar Eskişehir'e hoş geldiniz diyorum. Saygılar sunuyorum."

        Konuşmaların ardından Moderatörlüğünü Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Nedim Ünal'ın yaptığı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu konferansına geçildi. Konferansta Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, "Eskişehir bizim için çok önemli ve tarihi bir şehir. İnsanlarımız buraya baskıdan dolayı hicret ettiler" dedi.

        Eskişehir bize sahip çıktı

        Eskişehir'in kendilerine sahip çıktığını ifade eden Kırımoğlu, "Kırım işgalinden bu zamana kadar, 1 milyon kişinin zorla göç ettirildiği söyleniyor. Öldürüldük, tutuklandık, çalışma kamplarına kapatıldık, mallarımız elimizden alındı göç ettirildik. Bazı kişiler Kırımlı sayısının dünyada 8 milyon olduğunu söylüyor, bende Türkiye'ye güvenerek söylüyorum ki Dünyadaki Kırımlı sayısı 79 milyon" ifadelerini kullandı.

        (BRK-KÇ)

        01.08.2016 15:56:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler