Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmirliler 17. gününde de 'Demokrasi Nöbeti'nde

        (Fotoğraflı)

        Atakan Şen - Halil Karahan

        İZMİR (İHA) - İzmir'de binlerce kişi, 'Demokrasi Nöbeti'nin 17. gününde Konak Meydanı'nı doldurdu. 7'den 70'e İzmirlilerin demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor.

        İzmir Konak Meydanı'na 15 Temmuz darbe girişiminin ardından her akşam adeta akın eden vatandaşlar, 'Demokrasi Nöbeti'nin 17. gününde de Konak Meydanı'nı doldurdu. Çiğli'den gelen bir imam hatip, Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu. Ellerinde Türk bayraklarıyla milli birlik vurgusu yapan vatandaşlar şehitler için dua etti. 7'den 70'e alanı dolduran İzmirliler, ilk günkü darbeye direnme aşkı ile sabaha kadar yorulmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Temmuz'da İstanbul'da yapacağı mitinge kadar nöbet tutmaya devam ediyor. Nöbet sırasında vatandaşlar birbirlerine yardımcı olup, getirdikleri erzakları paylaşıyor. Vatandaşların yanında getirdikleri pankartlar ise dikkat çekti. Onlardan bazılarında, 'Dünyada darbeyi bozan tek Türkiye', Paralel, dikey fark etmez, İzmirliler ihaneti affetmez', 'Dünyada mekan, ahirette iman; sen bunlardan mahrum kalacaksın, asılacaksın FETÖ' yazıları görüldü.

        Demokrasiye sahip çıkıyorlar

        Demokrasi nöbetine gelen Bosna Hersekli Saadet Saadet, '' Ben Bosna Hersekli olarak bu vatanıma 2 kere can borcum var. Bu vatanım için her şeyim feda. Allah'ın izni ile vatanımıza bir şey olmayacak. Bu vatan için ölmeye hazırım. Demokrasi için buradayız" derken, Emine Bal (67) da, "Bizler gelecek nesil için buradayız. Bu millet vatanına sahip çıktı'' dedi. 12 yaşındaki Gülşah Sane ise, ''Hiç kimse vatanı bölemez, vatanı kimseye satamaz, milleti hiç kimse kandıramaz. Bu vatana canımız feda. Biz gençler, ülkemiz için cansiperane çalışacağız''dedi.

        (AŞ-ÖZ-Y)

        01.08.2016 23:09:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler