Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Kadir Topbaş, Sancaktepelilerle Milli İrade Nöbeti'nde

        - Sancaktepe'de Milli İrade Nöbeti devam ediyor

        - İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe'deki Milli İdare Nöbeti'ne katıldı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Sancaktepe halkı Milli İrade Nöbeti'ne Samandıra Meydanı'nda aralıksız devam ediyor. Sancaktepe'deki Milli irade nöbetine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Dünyada hiçbir millette yok bu güzellik" desi.

        Sancaktepe halkı, darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesinden  bu yana, Samandıra Meydanı'nda aralıksız Milli İrade Nöbeti'ni tutmaya devam ediyor. Meydanda gerçekleşen nöbete İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ile Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem katıldı.

        "Dünyada hiçbir millette yok bu güzellik" diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptığı konuşmada, "Hiçbir topluma nasip olmamış bu imanıyla, yüreğiyle, vatan sevgisiyle ülkenin geleceğini kurtarma adına asla taviz vermeyen bir millet yok. Ne güzel insanlarsınız. Bu topraklarda bin yıllık tarihi olan büyük bir milletiz. Nice şehit kanları var bu topraklarda, destanlarımız var bu topraklarda. Gün bugündür dendi ve sizler devlet başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi yüreğiyle ateşe inerken hodri meydan yüreklerinizle gelin değerli kardeşlerim dedi, peşine takıldınız. Tanklar, toplar, uçaklar hiçbir şey ifade etmedi. Sıkıyönetim ilan ettiler, korkutmak istediler, caydırmak istediler, meydanları, caddeleri, kamu binalarını işgal ettiler. Durun dediniz biz varız. Meydanları boşalttırdınız, tankları elinden aldınız, kamu binalarını kurtardınız. Bu yürek imanınızdan gelen bir yürekti. Maalesef 15 Temmuz'u karanlı bir geceye çevirenler sizler bir taraftan yüreklerinizle meydanlara inerken bir tarafta seccade başında dua edenler, gözyaşı dökenler Rabbimiz bu milletin geçmişteki bu büyüklüğüne, hizmetkarlığına ve dualara karşılık verdi ve hamdolsun sıkıntı yaşanmadı" dedi.

        "Bu vatanın bekçileriyiz"

        İstanbul'da Samandıra Meydanı'nın Kısıklı'dan sonra en dolu, en canlı alan olduğunun altını çizen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise,  "Bu meydanlar sizlerin samimiyeti, sizlerin gayreti ile doluyor. 15 Temmuz bir kara akşamdı. Birileri tarafından ülkemizi, devletimizi parçalamak Türkiye Cumhuriyeti devletini adeta kuruluşundan bugüne kadar hiç birilerinin cesaret edemediği şekilde abluka altına alarak başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombalanması,  köprülerin tutulması Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bombalanması da dahil olmak üzere çok sayıda devletimizin çökertilmesine yönelik girişimlere mazhar olduk. Tabi bu millet bu devlet bunu hak etti mi? Asla hak etmedik. Çünkü bu vatan toprakları bizim. Ecdadımız bin yıldır bu topraklarda yaşarken buraları yurt edinirken Sultan Fatih ve askerleri İstanbul'u fethedip bize buraları emanet ederken onlara sahip çıkmak onların ödediği bedele saygı olarak bu vatanın bekçileriyiz" şeklinde konuştu.

        (MB-HB-Y)

        02.08.2016 09:15:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler