Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayvacık belediyesi'nden gençlik kampı yatırımı

        (Fotoğraflı)

        Utku Yaşar Cüce

        ÇANAKKALE (İHA) - Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Kadırga Koyunda bulunan Günü Birlik Turizm tesisini izci ve gençlere yönelik gençlik kampına çevirmek için bir takım girişimlerde bulundu.

        Belediye başkanlığı olarak çocuk ve genç yaştaki öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmasına öncülük eden Başkan Mehmet Ünal Şahin, gençlere yönelik birçok yatırım gerçekleştirdi.

        Ayvacık`ta iki dönem üst üste belediye başkanı seçilerek büyük bir başarıya imza atan, ilçe halkının ilgisi ve takdirini kazanan ve yatırımların devam edeceğini belirten Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin," Ayvacık Belediye Meclisi tarafından ilçemizde yaşayan geçlerin sosyal aktivitelerini, arkadaş bağlarını geliştirmesi açısından bir karar aldık. Alınan karar neticesinde Kadırga Koyunda bulunan turizm tesisine yakın bir alanda denize cephesi ve önünde kumsalı olan belediyemiz adına bir arazi kiraladık. Ayvacık ilçesine bağlı Kadırga Koyunda izci ve gençlik kampı yapılması için belediye olarak girişimlerde bulunduk. Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı oturumunda alınan karar gereği Kadırga Koyunda Ayvacık Belediyesi'ne ait turizm tesisi olan Günübirlik Tesisi kampa çevrilecek. Yalnız Günübirlik Tesisimizin önü kayalık olduğundan denize girilmemekte, ahşap iskelenin bittiği noktada ise deniz derin olduğundan yüzme bilmeyenler için tehlike oluşturmaktadır. Turizm tesisine yakın alanda denize cephesi ve önünde kumsalı olan bir arazi kiralandık. Belediye olarak yaz aylarında, okulların kapalı olduğu dönemlerde, dönemsel olarak ilçemizde yaşayan ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri için gençlik kampı yapacağız. Kamp süresince öğrencilerimiz yüzme, spor, su sporları, doğa yürüyüşü gibi daha birçok etkinliğe katılacaklar. Gençlik Kampları gençlerin kent yaşamına aktif olarak yer almalarını sağlayan, yeni yaşam deneyimleri kazanmak, eğlenerek öğrenme fırsatı yakalayabilecekleri bir tatil fırsatının sunulması amaçlanıyor" dedi.

        (UYC)

        02.08.2016 14:23:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler