Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP İzmir, miting için sokaklarda

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yarın düzenleyeceği Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi için tüm örgüt seferber oldu. Miting için İzmir'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl Balçova'daki sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.

        15 Temmuz'da yapılan darbe teşebbüsüne tepki olarak sokağa çıkan Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul Taksim'den sonra İzmir Gündoğdu Meydanı'nda Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi düzenliyor. Mitinge katılımın yoğun olması için seferber olan CHP İzmir İl Örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı büyük buluşma için meslek örgütlerini ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyor. Miting için İzmir'de bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ile birlikte Balçova'daki STK'ları ziyaret etti.

        Emekli öğretmen ve askerlerden destek istediler

        Emekli Astsubaylar ve Eğitimciler Derneği'ni ziyaret eden Tekin Bingöl ve beraberindekiler mitinge katılım için emekli öğretmen ve askerlerden destek istedi. Mitingin parti mitingi olmadığını özellikle vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Bayraklarımızla ve Atatürk posterlerimizle birlikte meydanda olacağız. Ben, bu ülkeye büyük katkısı olan öğretmenlerimizin ve emekli askerlerimizin yanımızda olacağını biliyorum ama sizlerden isteğim, komşunuzu, yıllardır emek verdiğiniz Atatürk ve cumhuriyet değerlerini öğrettiğiniz öğrencilerinizi de alıp gelmeniz. Siz isterseniz Gündoğdu Meydanı'ndan yüzbinlerce kişi hem darbeye hem diktaya karşı mesajımızı haykırabiliriz" dedi.

        Kadınlara çağrı

        CHP İzmir örgütünün miting için seferber olduğunu ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ise "Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmak için tüm yurttaşlarımızı İzmir'in özgürlük meydanı olan Gündoğdu Meydanı'na bekliyoruz. Başta İzmir'in aydın kadınları olmak üzere ülkemizin geleceğini ve çocuklarımızın yarını için endişe duyan herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

        (CA)

        03.08.2016 12:00:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler