Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde demokrasi nöbetleri

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Bekir Basmacı - Mehmet Dikeç - Uğur Kuş

        Kamera : Bekir Basmacı - Mehmet Dikeç - Uğur Kuş

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'da 19 gündür devam eden demokrasi nöbetleri il merkezi ve ilçelerde aralıksız olarak devam ediyor.

        Şanlıurfa merkezde düzenlenen demokrasi nöbetinde Rabia Meydanda toplanan vatandaşlar Mehteran Takımıyla coştu. Halfeti ilçesi ile Akçakale ilçelerinde demokrasi nöbetinde ise mevlit okutulup vatandaşlara tatlı ikram edilirken Ceylanpınar ilçesinde bir araya gelen vatandaşlar hep birlikte namaz kıldı.

        Mehteran Takımı Sahne aldı

        15 Temmuz'daki darbe girişiminden bugüne kadar tutulan demokrasi nöbetlerinin 19. gününde Rabia Meydanında düzenlenen programda vatandaşlar mehter takımıyla coştu. Karaköprü Belediyesi ev sahipliğinde yapılan demokrasi nöbeti programında Mehter Takımı gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösteri yaparken sonrasında tasavvuf müziği konseri verildi. Programda konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, demokrasi nöbetinin 19. gününde de meydanları dolduran vatandaşlara teşekkür etti.

        Halfeti'de Mevlit Okutuldu

        Milli irade ve demokrasi nöbetinin 19'uncu gününde Halfeti Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen buluşma yoğun ilgi gördü.

        Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Süleyman Elgün, Halfeti Kaymakamı Mutlu Köksal, İl Müftüsü İhsan Açık, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Kurt, AK Parti Halfeti İlçe Başkanı Muzaffer Acar ve çok sayıda Halfetili katıldı.

        Programda ilk olarak 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için mevlit okutuldu. Alanı dolduran çok sayıda Halfetilinin dualarla eşlik ettiği mevlidin ardından vatandaşlara tatlı ikramı yapıldı.

        Akçakale'de De Halk İlk Gün Olduğu Gibi Demokrasisine Sahip Çıkmaya Devam Ediyor

        Belediyenin dağıtığı Türk Bayrakları ile 16 Temmuzdan bu yana meydanlara akın eden binlerce Akçakaleli, demokrasi nöbetine devam ediyor.

        Farklı siyasi görüşten vatandaşlar Türk Bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleri ile meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Meydandan sabaha kadar ayrılmayan Akçakaleliler, meydanı kırmızı beyaza büründürürken, sabaha kadar darbe karşıtı sloganlar atarak tek yürek olma mesajı veriyor. Akçakale Belediyesi ise demokrasi nöbeti tutanları yalnız bırakmayarak sabaha kadar kumanya, su ve çay ikramlarında bulunuyor.

        Nöbetin 20. gününde vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinden dinletilen şiirler, ilahiler eşliğinde nöbet beklerken, terör örgütü FETÖ'ye attıkları sloganlarla da tepki gösterdi. Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, ilçe emniyet müdürü Mahmut Güneş, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ve çeşitli STK'ların temsilcileri demokrasi nöbetinin 19. gününde de vatandaşları yalnız bırakmadı.

        Kılınan yatsı namazı sonrası Kuran-i Kerim tilavetiyle ve Suriyeli ilahi gurubunun seslendirdiği ilahilerle kendilerinden gecen vatandaşlar birlik beraberlik ve tek vatan sloganları atarak demokrasisine sahip çıktı.

        Ceylanpınarlılar Meydanda Namaz Kıldı

        15 Temmuz ihanet girişiminin ardından tüm yurtta devam eden milli irade nöbeti kapsamında Ceylanpınar'da 'Seccadeni al gel' programı düzenlendi.

        Ceylan İlkokulu bahçesinde İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen programa Ceylanpınar Belediye Başkan Menderes Atilla, Kaymakam Ahmet Karatepe, Garnizon Komutanı Ahmet Uzun, İlçe Emniyet Müdürü M. Erol Duyar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Milli irade nöbeti kapsamında düzenlenen programda yatsı namazı kılındı. İlçe Müftüsü Üsame Anlağan'ın kıldırdığı namazın ardından imamlar tarafından Fetih Suresi, kısa sureler okunarak salavatlar getirildi. İlçe Müftüsü Üsame Anlağan öncülüğünde, programa katılanlar Kuran-I Kerim tilavetinin ardından vatanın bütünlüğü, ülkenin birlik ve beraberliği için dualar okudu.

        (Şİ)

        03.08.2016 15:08:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler