Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yazar Mustafa Akgün Bilecik'e hayran kaldı

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'te bulunan Osmanlı Devleti'nin manevi kurucusu Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, ülkemizin birçok köşesinden gelen misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

        Tarihteki birçok değerli isim ve konu hakkında önemli eserler ortaya koyan Araştırmacı Yazar Mustafa Akgün, Bilecik'e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında; Şeyh Edebali Türbesi ile Bilecik Belediyesi tarafından kentte kazandırılan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini gezdi. Tarihe yön vermiş önemli isimlerden Şeyh Edebali, Ertuğrulgazi ve Osmangazi hakkında birçok değerli kitabı kaleme almış Araştırmacı Yazar Mustafa Akgün, Bilecik'e gerçekleştirdiği ziyarette kentte hayran kaldığını belirtti. Söğüt Müftüsü Mehmet Ali Bal, İnhisar Müftüsü Yusuf Savuran ve Ertuğrulgazi Mescidi ile bazı cami imam hatiplerinin de hazır bulunduğu ziyarette; Bilecik Belediyesin'de Görevli Arkeolog Ertuğrul Gündüz, konuklara rehberlik etti. Türbede dua ettikten sonra Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'ni gezen Akgün, kentte yapılan eserlere duyduğu hayranlığı ifade etti. Osmanlı Devleti'nin kurulduğu topraklar olan Bilecik'in son dönemdeki gelişimi ve değişimine değinen Akgün, çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya teşekkür etti.

        Öte yandan, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridindeki bilgi ve figürleri detaylı şekilde inceleyen Akgün, yetkililerden bilgi aldı.

        (CKT-MET-Y)

        03.08.2016 16:59:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler