Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale'ye 13 yeni tesis kazandırılıyor

        (Fotoğraflı)

        Gürkan Düzenli

        ÇANAKKALE (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 354 milyon lira tutarındaki 34 adet yatırım müjdesi ile Çanakkale'ye gelecek. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çanakkale programı kapsamında, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 11 adet tesisin temelini atacak, DSİ tarafından inşa edilen 2 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecek.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 5 Ağustos Cuma günü Çanakkale'de düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 274 milyon lira yatırım bedelli 13 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 18.00'da Valilik Önü'nde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Çokal Barajı İçmesuyu 5.Kısım İsale Hattı, 4 adet sulama tesisi ile 6 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

        124 bin 770 dekar zirai arazi suya kavuşacak

        Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DSİ tarafından yapımı tamamlanan Ayvacık Küçükkuyu Ilıca Deresi ve Biga Gümüşçay Beldesi Hoşap Çayı taşkın koruma tesislerini de hizmete alacak. Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Çanakkale'de 15 aileye süt sığırcılığı Orköy sertifikası verecek. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 124 bin 770 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Evreşe ve Gelibolu Bölgesi'nde 17 yerleşim yerine su temin edilecek. Ayrıca 30 ilçe, 2 mahalle ve 8 köy taşkın zararlarından korunacak.

        Çanakkale'ye son 4 yılda 968 milyon TL'lik 72 müjde

        Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 3 Mart 2013 ve 31 Ağustos 2013 tarihlerinde Çanakkalelilere verdiği 617 milyon TL'lik 38 müjdeye ilave olarak 351 milyon lira yatırım bedeline sahip 34 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Çanakkalelilere toplam 968 milyon TL'lik 72 müjde vermiş olacak. Yeni projeler arasında içmesuyu arıtma tesisi, baraj, sulama tesisleri, taşkın koruma tesisi, fidan üretimi, ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, Orman Koruma Projesi kapsamında 500 adet kuş yuvası ile 8.500 adet yırtıcı böcek üretimi, Tarihi Troya Mili Parkı çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanması ve 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu yer alıyor.

        (GD)

        04.08.2016 12:00:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler