Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TİSKİ'nin içme suyu abone sayısı 292 bine ulaştı

        TRABZON (İHA) - Trabzon İçme suyu ve Kanalizasyon İdaresinin (TİSKİ) içme suyu abone sayısı 292 bine ulaştı. TİSKİ kurulduktan sonra il genelindeki abone sayısı yaklaşık yüzde 20 arttı.

        Trabzon'un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak faaliyetlerine başlayan TİSKİ; il belediyesi, ilçe belediyeleri ve mülga belde belediyelerinden 244 bin 92 içme suyu abonesi devraldı.

        Trabzon'un Köprübaşı ve Düzköy ilçelerinden TİSKİ'ye abone devri yapılmazken, Hayrat ilçesinde sadece 1 içme suyu abonesi devralındı.

        TİSKİ ekiplerinin çalışmalarını gerçekleştirmesiyle içme suyu abone sayısı 48 bin 463 bin artarak 292 bin 555'e ulaştı. TİSKİ'nin kuruluşundan bugüne içme suyu abone sayısında yaşanan artış oranı yüzde 19.85 olarak gerçekleşti.

        Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, içme suyu aboneliğinin, hizmetlerin aksamadan yürütülebilmesi için büyük önem taşıdığını ifade etti.

        Trabzon'da su sorunu yaşayan mahalle bırakmamaya kararlı olduklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olduğumuzda birçok noktada bu alanda gerekli çalışmaların yapılmadığını gördük. Süratle çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bu süreçte şehrimizdeki artan yaşam, tarafımızdan inşa edilen yeni içme suyu şebekeleri ile mahallelerimize sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştırılmasıyla birlikte içme suyu abone sayımız 292 binin üzerine çıktı. TİSKİ'de görev yapan tüm mesai arkadaşlarıma, bu alanda bizlere yardımcı olan kıymetli hemşehrilerime teşekkür ediyorum" dedi.

        (BK-Y)

        04.08.2016 14:46:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler