Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarımda solucanlı gübre kullanılması tavsiyesi

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Yıldırım

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, dünyada tarım sektöründe diğer gübrelere oranla daha fazla verimli olan solucanlarla vermikmopst gübre kullanıldığını söyledi.

        Tarımda gübrelerde daha çok verim alabilmek amacıyla park ve bahçelerde solucanlı vermikompsot gübre kullanıldığını vurgulayan Çevre Derneği Başkanı Sümer, "Eskişehir'de Sarıcakaya bölgesinde, solucanlı gübre üretme çalışmaları yapılmalıdır. Bu solucanlı gübreler, Sarıcakaya Bölgesinde sebze ve meyve tarımında verimliliği arttıracaktır. Tarım İl Müdürlüğü'nün bu konuyu bilimsel olarak ele alarak araştırmalar yapması gerekmektedir. Bu solucanlı gübre çalışmasını tarımcılara ve ziraatçılara tanıtmak amacı ile kamuoyu araştırılmalı, halk bilgilendirilmeli ve tarımda bu konuda öncü olmaları teşvik edilmelidir" dedi.

        (MY-KÇ)

        04.08.2016 14:51:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler