Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güroymak Belediyesi'nden hummalı çalışma

        (Fotoğraflı)

        Gürkan Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Güroymak Belediyesi, bugüne kadar yapılmayan çalışmaları yaparak büyük bir başarıya imza atarak, adeta ilçenin çehresini değiştirdi.

        Güroymak Belediyesi'nin 2016 iş sezonuyla birlikte birçok alanda başlattığı çalışmalar aralıksız devam ediyor. Sezon başında kent merkezinde başlatılan yol yapım ve onarım çalışmaları birçok mahallede devam ediyor. Bağlar, Barış ve Barajyolu mahallelerinde kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını da sürdüren belediye ekipleri, yaklaşık 20 bin metrekare parke taşı döşedi. Sezon sonuna kadar 60 bin metrekare parke taşı döşemeyi hedefleyen belediye ekipleri, halkı tozlu ve çamurlu yollardan kurtarmayı planlıyor.

        İlçede birçok mahallede aynı anda parke taşı döşenirken, çalışmaların yapıldığı yollarda kanalizasyon ve su hatları da tamamlanmış durumda.

        Alt yapı çalışmaları kapsamında ilçede kanalizasyon hatlarının sorunlu olduğu yerlerde onarım çalışmaları yapılırken, bazı mahallerde de yeni kanalizasyon hattı döşeniyor. Şenevler, Şentepe, Yeşilova, Bağlar ve Erentepe mahallelerinde toplamda bin 470 metre yeni kanalizasyon hattı döşenip, 42 hanenin kanalizasyon şebekesi yapıldı.

        Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Güroymak Belediye Eş Başkanı M. Emin Özkan, belediye tarafından başta ilçe merkezi olmak üzere birçok noktada başlatılan peyzaj çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, "Belediyemiz tarafından çalışma sezonunun başlamasıyla beraber startı verilen çalışmalar aralıksız sürüyor. Fen işleri birimimiz, ilçe merkezi başta olmak üzere birçok noktada peyzaj düzenlemesi çalışmalarına başladı. İlçe merkezinde bulunan refüjlerde korkuluk, çevre ve bordürlerin onarımıyla beraber çimlendirme ve ağaç köklerinin kireçlenmesi çalışması yapılarak 25 bin mevsimlik çiçek, bin adet alacalı taflan, beş yüz adet gül fidanı dikildi. 'Daha Yeşil Bir Norşin' sloganıyla hareket eden belediye ekiplerimiz; Roboski Kent Meydanı, belediye hizmet binası çevresi ve refüjlerde peyzaj çalışması yaparak ilçede yeşil alanların korunması ve daha da arttırılmasına dönük çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yine belediyemiz ekipleri Asri Mezarlığı'nda peyzaj, yeşillendirme, ağaçlandırma ve onarım çalışması başlattı. İlçede bulunan en büyük mezarlık olma özelliği taşıyan Asri Mezarlığı, Güroymak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince komple bir düzenlemeye tabi tutuldu. Asri Mezarlıkta bulunan camide ve lavabolarda onarım yapılarak yenilenirken, çevre düzenlemesi de yapıldı. Mezar ziyaretleri ve defin işlemleri esnasında yurttaşların daha rahat edebilmesi için mescit ve lavabolar yenilenerek modern bir görünüme kavuşturulup kullanımı rahat hale getirildi. Aynı şekilde mezarlık camisinin etrafı mevsimlik çiçeklerle çiçeklendirilip ağaçlandırma çalışması yapıldı" dedi.

        (GO-MSA-Y)

        05.08.2016 11:18:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler