Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ümraniye Şehitler Meydanı'da Milli İrade Nöbeti'ne devam

        - Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic: "Yüce Türk milleti ki dünyaya demokrasi dersi vermiştir"

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Ümraniye Şehitler Meydanı'nda binlerce vatandaşın Milli İrade Nöbeti devam ediyor. Milli İrade Nöbeti'ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Siz her biriniz birer kahramansınız. İki kahraman var. Bu yaşadığımız darbe teşebbüsünün önüne bir tanesi Sayın Cumhurbaşkanımız diklenmeden dik duran adam, ateşin içine inen adam, yürekli insan bir diğeri de millet olarak sizlersiniz" dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı Milli İrade Nöbeti'ne davet ettikten beri meydanlardaki bekleyiş devam ediyor. Ümraniye Şehitler Meydanı'nda gerçekleşen nöbete İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic katıldı.

        "Siz her biriniz birer kahramansınız"

        Halka hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "4 gün önce ziyaretime taziye için gelen ve kahramanlıklarımızı övgü için gelen Kuzey Lübnan Belediyeler Birliği Başkanı şunu söyledi. Bu üç yıl önce olsaydı Mısır'da darbe olmazdı, bu yaşanan terör olayı olmazdı dedi. Siz tüm insanlığa ders verdiniz. Tarihe bir kayıt düştünüz. Bundan sonra bütün milletler bunu takip edecek ihtilal veya darbe heveslenenler mutlaka halkları düşünecek ve Türkiye'yi hatırlayacaklar. 'Nasıl bir imandır nasıl bir yürektir ki siyasi parti tarafı olmayı bir tarafa bırakarak tüm siyasi partiler ve etnik yapılarını bir tarafa bırakarak tüm insanlar meydanlara geldiler ve bir yumruk oldular. Ve darbe girişiminde bulunanların oyun ve tuzaklarını bozdular' diye hep bunu takip edecek, görecekler. Siz her biriniz birer kahramansınız. İki kahraman var. Bu yaşadığımız darbe teşebbüsünün önüne bir tanesi Sayın Cumhurbaşkanımız diklenmeden dik duran adam, ateşin içine inen adam yürekli insan, bir diğeri de millet olarak sizlersiniz" dedi.

        "Rabbim bizlere böyle bir birliği ve beraberliği nasip etti"

        Her akşamki gibi bu akşam da Ümraniye Meydanı eski adıyla yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda milletin bir araya geldiğini belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Dualar okunuyor, konuşmacılar duygu ve düşüncelerini dile getiriyor. Her akşam mehter takımımız var. Buradan sonra evlerine gitmiyor insanımız Kısıklı'daki nöbet noktasına gidiyor ve sabaha kadar da insanlarımız orada nöbet tutuyorlar. Bu güzellik devam etsin. Bu güzelliği birlik güzelliği, beraberlik güzelliği, kardeşlik güzelliği, Rabbim bizlere böyle bir birliği ve beraberliği nasip etti. Böyle bir afetten, böyle bir felaketten sonra inşallah millet olarak bu birliğin ve beraberliğin kadrini biliriz" şeklinde konuştu.

        "Yüce Türk milleti ki dünyaya demokrasi dersi vermiştir"

        Türk milletine saygılarını göstermek için geldiklerinin vurgulayan Bosna Hersek Saraybosna Kanton Başbakanı Elmedin Konakovic ise, "Yüce Türk milleti ki dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bir vatan bir bayrak nasıl savunulur onu gösterdiler. Bosna Hersek büyük bir devlet değil 3 milyondan biraz fazlayız. Burada yapılmak istenen haksızlığa, adaletsizliğe biz de karşı koymaya çalıştık. 20 senedir devletimizi tekrar inşa ediyoruz ve bize yapılmak istenenden çok çok daha iyi durumdayız. Bizim bugün iyi olmamızın en büyük sebeplerimizden bir tanesi arkamızda siyasi anlamda da her anlamda da arkamızda olan güç aldığımız güçlü Türkiye'nin olmasıdır" diye konuştu.

        (MB-HB-SO-Y)

        05.08.2016 11:55:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler