Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pazarlar'da kentsel dönüşüm projesi

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bektaş

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        2014 yılında uzlaşı görüşmesine katılmayan ve itiraz eden hak sahiplerinin katıldığı kentsel dönüşüm projesi bilgilendirme toplantısı Pazarlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce yapıldı.

        Toplantıya Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Fen İşleri Müdürlüğü personeli, daha önce uzlaşı görüşmelerine katılmayan ve itiraz eden hak sahiplerin katıldığı toplantı Pazarlar Belediyesi'nde yapıldı

        Bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Erdoğan, "19 Mayıs 2011 depreminin ardından İlçemizin en eski yerleşim yeri olan Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınarak 5 Mayıs 2013 tarihinde kanunlaştı. Bu toplantı bilgilendirme toplantısıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bize verilen yetki çerçevesinde Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgiler vereceğiz" dedi.

        Başkan Erdoğan, "Pazarlar İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi sınırları içerisinde kalan 9,80 hektarlık alan 5 Mayıs 2013 tarihli ve 28638 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girerek 'Riskli Alan' ilan edildiği ve Riskli alan sınırları içerisinde bulunan arsa ve yapılar için arazinin jeolojik etütleri yapıldı, hali hazır haritaları güncellendi, parsellerin mülkiyet kayıtları çıkarıldı, mevcut taşınmazlara ait değerleme işlemleri yapılarak planlama ve kentsel tasarım çalışmaları tamamlandı. 2014 yılında uzlaşma çalışmaları yapıldı. Uzlaşmayan ve itiraz eden siz hak sahiplerini bilgilendirmeye çalıştık" şeklinde konuştu.

        Başkan Erdoğan, "Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde 94 tane müstakil ve 380 tane apartman konutu olmak üzere 474 tane konut yapılacak" diyea konuştu.

        Hak sahiplerinde oluşan soru işaretleri Kentsel Dönüşüm Projesi bilgilendirme toplantısıyla giderilmeye çalıştığı bildirildi.(MB-EFE)

        05.08.2016 12:11:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler