Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ergani'de 'demokrasi yürüyüşü'

        - Vatandaşlar, Türk bayrakları ile yürüyerek darbe girişimine tepki gösterdi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Burak Emek

        Kamera : Burak Emek

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde "Milli irade ve demokrasiye sahip çıkma" yürüyüşü düzenlendi. Vatandaşlar, Türk bayrakları ile yürüyerek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

        Ergani'de, 15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek amacıyla, "Milli irade ve demokrasiye sahip çıkma" yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşten önce, ilçedeki tüm camilerde, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için sela okunarak, kurban kesildi. Ardından vatandaşlar, Eski Sebze Hali Parkı'nda toplandı. Yürüyüşe, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek, AK Parti Ergani İlçe Başkanı Şükrü Sayan da katıldı. Türk bayrakları ile yürüyen grup, FETÖ'ye tepki gösterdi. Yürüyüşün ardından şehitler için mevlit okundu.

        AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, "FETÖ'nün 40 yıllık geçmişi var. 40 yıl önce kendi okullarında terörü besleyerek askeriyenin, hukukun ve emniyetin içerisine girdi. En son 15 Temmuz'da canice çocuk ve yaşlı demeden herkesin üzerine ateş açtı. Bir darbe girişiminde bulundular. Fakat halk öyle bir halk ki elinde sopa olmadan o inançla tankı durdurdu. Aslında bunun benzeri yoktur dünyada" dedi.

        Konuşmalarının ardından vatandaşlara Türk bayrağı dağıtımı yapılırken, konvoy eşliğinde ilçe turu atıldı.

        (BE-MP-Y)

        05.08.2016 15:24:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler